Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Akkumlátorvédelem működik?

Akkumlátorvédelem működik?

Figyelt kérdés

Ugyebár rengeteg ember tölti éjszaka a telefonját. Lefekvés előtt csatlakoztatja a telefonját a töltőre, majd reggel leveszi. Ezzel nyílvánvalóan csökkenti az akkumlátor kapacitását, mivel nap, mint nap 100%-ig tölti a telefonját és huzamos ideig a töltőn hagyja. A kérdésem, hogy ami az akkumlátort roncsolja (Egy 5000Mah telefon esetében) az az lenne, hogy mondjuk 4999Mah-re csökken töltés közben 5000Mah-ről (Mivel, ha eléri a 100%-ot nem tölti tovább a telefont) tehát 1Mah mindig csökken, és tölt, majd ismét csökken és megint tölt. Ez százalékokban nem vehető észre mivel 1Mah nem tesz ki 1% töltöttséget az akkumlátorból. Most már elérhető, olyan funkció, hogy akkumlátorvédelem, ami annyit tesz, hogy 85%-ig engedi tölteni a telefont (márkáktól eltérően vannak beállítva szerintem, hogy hány %-ra korlátozza a töltést) és így elméletileg óvja az akkumlátort a károsodástól, ha éjszaka töltöd a telefont. Na de, ha azért károsodik az akku, mert csökken 1Mah-t majd utántölti és így megy tovább, akkor az akkumlátorvédelem nem ér semmit gondolataim szerint, mert ugyan úgy csökken és tölt, mintha 100%-ig töltenéd a telefont. Valaki írja le, hogy van ez, mert már teljesen bekavarodtam.😂

Vaagy, csak szimplán az én elméletem rossz és más miatt romlik az akkumlátor kapacitása, ha 100%-ig töltjük. Előre köszi a válaszokat, hülyéskedős kommentelők kíméljenek legyenek kedvesek!

2023. júl. 23. 20:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Amit leírsz, annak semmi értelme nincsen. A töltők a feszültséget nézik. Ha rajtahagyod estére, akkor az akkumulátor kapacitása nem csökken, hiszen hálózatról kapja a tápot. Az 5000 mAh-s akkumulátor felvehet többet is, kevesebbet is.
2023. júl. 23. 20:41
 2/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Először is tiszteld meg a szakembereket annyival, hogy ne idegesíts senkit ezzel a diszlexiás "akkumlátor" szóval.

Akkumulátor.

Továbbá nem Mah, hanem mAh. A mm (milliméter) is kisbetű, nem véletlenül.

Épp elég ezt elviseli, hogy 5 Ah helyett 5000 mAh-t írnak a laikusok, hogy tovább tartson leírni, normális?

Most leugatsz engem és a további szakmai válaszaimmal nem kell fáradni, nagyon jó.

2023. júl. 23. 20:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Mah - az mi? Azt a repülésben használják nem? :D

Annyira buta az elméleted, hogy igazából nem is tudom hol kellene elkezdeni javítgani és egyáltalán megértenéd-e....

Annyit segítek, hogy nem a mAh-ból nézzük a töltöttségi %-ot. Amikor csökken 1%-ot a töltöttség akkor - a példánál maradva - nem csökken 50mAh-t, hanem marad 5000mAh.

Ezért nem kellene a tiktokos barmokra hallgatni akiknek telefon boltjuk, meg "szervizük" van. Már többször gondoltam, hogy kéne nekik írni, hogy álljanak már le és kezdjenek el normálisan, szakmai alapon ismeretet terjeszteni, de csak szélbe kiáltott szó lenne.

Nem fog megállni a föld forgása attól, hogy 100%-ra töltöd. Ha pedig van "akkuvédő" app, vagy funkció akkor töltsd 80%-ig, oszt jóvan. Neked felhasználóként ennyi dolgod van, ennél többet az akkukímélésért nem tudsz tenni.

A töltő pedig a telefonban van, a konnektorba csak adaptert dugsz be.

2023. júl. 23. 21:32
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönjük válaszát "szervízmérnök úr"!
2023. júl. 23. 23:03
 5/7 anonim ***** válasza:
A jó hír, hogy az akkud kapacitáca mindenképpen romlik, akárhogy polírozod a témát. Ha veszel egy újat, felteszed a polcra és nem csinálsz vele semmit, akkor is romlik a kapacitása.
2023. júl. 23. 23:06
 6/7 anonim ***** válasza:

Az élet fő kérdései:

Új mobil: hogyan kiméljem az aksit ?

itt többféle válasz létezik

2-3 éves mobil: miért romlott el ?

itt már nem szokták írni, hogyan kínozták eddig az aksit.

2023. júl. 24. 02:08
 7/7 anonim válasza:
Irigykedem, hogy van, akinek ennyi szabadideje van. Eskü halál irigy lettem, ahogy elolvastam ezt a kérdést. :)
2023. aug. 10. 06:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!