Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A szúnyogok valóban félnek a...

A szúnyogok valóban félnek a magas zúgástól?

Figyelt kérdés

A Play áruházban található nagyon sok "Szúnyogriasztó" alkalmazás, amik csak annyit csinálnak, hogy nagyon magas hangon zúg. Ez mit tesz a szúnyogok ellen? Valóban elkergeti őket az a hang?

Engem ki lehet vele a világból üldözni, na de a szúnyogot is?

2023. júl. 23. 18:06
 1/7 anonim ***** válasza:
44%

"Valóban elkergeti őket az a hang?"

Nem:

[link]

2023. júl. 23. 18:14
 2/7 anonim ***** válasza:
22%

Noha a szúnyogok azon kevés rovarok közé tartoznak, amelyek valóban hallanak, úgy tűnik, nincs olyan zaj, amelyet különösebben nem kedvelnének. Vonzza őket a társaik hangja, és ennyi. A magas hangok nem zavarják őket. Számos tanulmány megerősítette: a hangriasztók nem tesznek semmit.

Belton P. Elektronikus szúnyogriasztók akusztikus értékelése. Szúnyoghírek. 1981;41:751-5.

Lewis DJ, Fairchild WL, Leprince DJ. Elektronikus szúnyogriasztó értékelése. kanadai entomológus. 1982; 114:699-702.

Foster WA, Lutes KI. Ultrahangos emissziós tesztek a szúnyogok vonzására a gazdákhoz egy repülőkamrában. J Am Mosq Control Assoc. 1:199-202 (1985).

2023. júl. 23. 18:22
 3/7 A kérdező kommentje:
Akkor mi értelme ezekre a zúgó alkalmazásokra költeni egyáltalán azt a pénzt, hogy a play áruházban megjelenjenek?
2023. júl. 23. 18:28
 4/7 anonim ***** válasza:
79%

Gondolom aki az alkalmazást fejlesztette, pénzt akar belőle, abban a reményben fejlezstette: valaki majd letölti.

Én is sokat olvastam róla hogy sajnos se 12000 se 16000 Hz nincs rájuk semmi hatással.

2023. júl. 23. 20:33
 5/7 anonim ***** válasza:

A '90-es évek vége felé beszéltek róla, hogy vagy 12000 vagy 16000 Hz jelet sugároznának "a rádióadással együtt" olyan halkan, hogy az embert ne zavarja, de a szúnyogot igen. Ez szólhatna ott, ahol szúnyogmentes övezetet akarnak.

Gondolom ha bevált volna ez, akkor alkalmazták volna.

Arról nem olvastam soha hogy 25000 vagy feletti hangtartománnyal kísérleteztek volna ilyen esetekben. Ez nem azt jelenti hogy nem volt ilyen, csak én nem olvastam róla.

2023. júl. 24. 11:25
 6/7 anonim ***** válasza:

"A '90-es évek vége felé beszéltek róla, hogy vagy 12000 vagy 16000 Hz jelet sugároznának "a rádióadással együtt""

A 1600 Hz eléggé valószínűtlen: az FM sávon forgalmazott sztereó rádióadás összegzett hangsávja 30-15000 Hz sávban helyezkedik el szóval az audiósáv sávszélessége 15 kHz ( [link] ).

"Arról nem olvastam soha hogy 25000 vagy feletti hangtartománnyal kísérleteztek volna ilyen esetekben."

A sárgalázat terjesztő Aedes aegypti esetében felmérték ( [link] ): 150–500 Hz közötti frekvenciákra a legérzékenyebbek (az ember - élelmiszerforrás - hangja illetve a szúnyogok - szaporodási lehetőség - szárnycsapásainak frekvenciája is oda esik).

2023. júl. 24. 12:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem. De lehet, hogy még kedvelik is!

Ezek a készülékek pénz fórrási lehetőség a gyártóknak.

Haszontalan semmire való kütyük.

2024. jún. 23. 07:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!