Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Próbált@ már valak! a fairphon...

Próbált@ már valak! a fairphone-t? Vélemények?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Szeretnék vásárolni egye ilyen készüléket, de előtte érdekelne pár vélemény a termékről. Volt/van valakinek itt ilyen telefonja? Köszönöm szépen előre is a segítséget!

*Valaki, bocsi, nem engedte az oldal kiírni rendesen

2023. júl. 18. 14:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
49%
A netszerte megtalálható írott és videós tesztekből mi nem derült ki?
2023. júl. 18. 15:11
 2/13 anonim ***** válasza:
95%

Igazából nem egy rossz telefon. Bár vannak hátrányai is, ha szétszedhető telefont veszel, de itt van a specifikáció:

Kijelzője egy 6.3"-os FHD LCD panel, ami nem épp a legjobb, de ha nem volt eddig OLED kijelzős telefonod, akkor nem probléma. Személy szerint ez az esőcseppes notch eléggé elavultnak állítja be a készüléket, mellé van egy méretes toka is az alján, itt ugyebár a fekete keretre gondolok a kijelző körül.

A processzora egy SnapDragon 750G, Adreno 619-es grafikus gyorsítóval. Nem egy rossz proci, de elfért volna egy SD 8 gen2-es, jóval erősebb. De a 750G is elegendő átlagos felhasználásra, játékokra.

Memóriából 6 vagy 8Gb-ot kapsz 128 vagy 256Gb társaságában, illetve akár 2Tb microSD kártyát is támogat.

Akkumulátora egy Li-Ion 3905MAh-es, a gyártó szerint készenlétben 200 órát, folyamatos telefonáláskor 13 órát tudsz kihozni belőle. Támogat gyorstöltést is.

Android 12 fut rajta, 5 évig támogatja a gyártó a fő verziókat.

Sztereó hangszóró van benne, ami tartalomfogyasztáskor jól jön.

A kamerája 48mpx-es, az előlapi pedig 25. OIS van benne. linkelek alulra képeket, amiket ezzel a telefonnal készítettek.

Wi-Fi 2.5 vagy 5GHz-et támogat, BT 5.1, NFC, 5G mobilnet, USB Type-C (OTG, DisPlayport támogatás). Ugyebár a készülék nem vízálló, azt fontos tudnod.

Linkelek néhány tesztet, illetve videót+a tesztképeket, hogy jobban eligazodj.

Tesztkép:

előlapi: [link]

hátlapi: [link]

Tesztek: [link]

[link]

[link]

Tesztvideók:

[link]

ha tudsz angolul: [link]

A gyártó oldala: [link]

2023. júl. 18. 15:26
 3/13 A kérdező kommentje:
#2 Írtam, fairphone-t.
2023. júl. 18. 16:04
 4/13 A kérdező kommentje:

#4 Nagyon szépen köszönöm a részletes választ!

Igazából csak telefonálásra használnám, amire mondjuk való is egy telefon. Képeket nem igazán készítek, nem érdekel a közösségi média stb. A tanulmányaim és munkám miatt játékra nincs időm, stb. De természetesen amiatt választottam ezt a telefon, mert nem támogatok semmilyen gyerekmunkát, rabszolga munkát stb.

2023. júl. 18. 16:08
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
Szóval benyaltad a reklámot:D
2023. júl. 18. 16:33
 6/13 A kérdező kommentje:
#7 Tanulj, kérlek!
2023. júl. 18. 17:21
 7/13 anonim ***** válasza:
94%
Igazán leállhatnátok amúgy… ha nem tudtok érdemben válaszolni, akkor menj át a humor kategóriába.
2023. júl. 18. 18:14
 8/13 anonim ***** válasza:
66%
Nem értem miért kekk ilyen bunkón viselkedni.A kérdező csak egy kérdést tett fel.
2023. júl. 18. 18:18
 9/13 A kérdező kommentje:
#8 Tudsz esetleg felhozni konkrétumokat is, vagy jobbik esetben csak a kocsmában tanult (rosszabbik ha otthon, sajnos) eget erő nyelvezeteddel le is zársz mindent? Érvekre célzom, kutatásokra. Nem, nem kimásold dolgokra cikkekből, hanem kutatásokra, amiket a saját magad által felállított érvekkel te magad bővítettél ki. Ooh, mindjárt gondoltam, hogy nem. Max. egy k. anyádra futja a következő kommentetben, úgyhogy ne is fáradj. Pont ezért vagy az, aki. Bocsánat, de sajnos ez van.
2023. júl. 18. 20:02
 10/13 A kérdező kommentje:
Közben törölve lett egy komment, tehát nem a jelenlegi #8-as válaszolónak lett címezve az én kommentem. A előbb még te voltál a 9. válaszoló, csak a stílus miatt egy kommentet töröltek.
2023. júl. 18. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!