Kinéztem magamnak egy telefont, amiben van GPS, HSDPA,3G. Mit jelentenek ezek? Fizetős szolgáltatások?
Üdv!
Leírhattad volna mondjuk először, hogy milyen telefont is szeretnél vásárolni, tudod, a körültekintő kérdésre sokkal könnyebb helyes tanácsot adni!
De ha már így alakult nézzük sorjában:
- GPS; Globális helyzetmeghatározó: Sok esetben, ha a készülék is engedi, lehet találni olyan programokat, amivel ingyen lehet navigálni, pl. WeTravel, de a legtöbb telefonhoz, természetesen ha adnak gyári GPS szoftvert, tartozik egy ilyen program, és gyakori, hogy használhatod X ideig ( csak mondok valamit: egy hónap ) és ha utána is igénybe szeretnéd venni ezt a szolgáltatást, akkor vagy licenszet, vagy magát a programot kell megvásárolnod ( pl.: Nokia által kiadott telefonok némelyike ). Ha androidos telefonod lesz, akkor egyszerűbb a helyzet, mert ott rengeted ingyenes GPS programot tudsz leszedni.
Végül is a helyes válasz az az, hogy önmagában nem fog pénzt levenni a feltöltős vagy előfizetéses kártyádról egy forintot sem így önmagában, illetve akkor sem ha használod, amíg engedi.
- HDSPA; High-Speed Downlink Packet Access; tükörfordításban „nagysebességű csomagletöltési hozzáférés”: A 3G mobilkommunikációs protokoll elődje. Ez, illetve a 3G szolgálja ki a mobilinternet hozzáférést.
- 3G; Harmadik generációjú mobilinternet protokoll.
Ha előfizetéses leszel, ajánlatos azonnal kikapcsolni, mert bármikori hozzáférést engedélyez a webes tartalmaknak, tehát ha nem figyelsz oda, akkor hamar lerángathatja a pénzt a kártyádról.
Ha a későbbiekben Wi-Fi-t szeretnél használni, akkor is ajánlatos kikapcsolni, mert a Wi-Fi nem 3G-t használ.
Tehát ha nem mobilnetet fogsz használni hanem vezeték nélküli netet, akkor érdemes kikapcsolni, mert nem vesz le pénzt, és kíméli az akkumulátor kapacitását is.
Üdv!
Szia! Nagyon szépen köszönöm a választ!
Egyébként nokia 5230-ason gondolkozom. Bár nem tudom, érdemes -e erre beruháznom. Valószínű, hogy nem használnám ki az általad leírt tulajdonságait.
Esetleg nem ajánlanál valami jó érintős telefont, amiben nincs ennyi "plusz"?
Köszi mégegyszer az infot!
2 hónapja vettem a T-mobilnál egy 5230-as nokiát
Nekem nagyon tetszik és én se "nagyon" használom ki az előnyeit csak néha. Jó, okos. Nálam 1 hetet bír, pedig nagyon strapálom több óra zenehallgatással, SMS-sel, telefonálgatással, és játékkal, valamint fényképezéssel (2Mp-hez képest korrekt képet készít) és neten is NAGGGYON DE NAGYON JÓÓ! ÉS TELJESEN INGYENES A GPS!!!! tehát nincs adat forgalom!!!
bátran ajánlom :)
Szia, az első válaszoló vagyok.
Írd le az igényeidet a telefonnal kapcsolatban. Segítek pár példával.
Mire használnád inkább?
- Multimédia
- Irodai alkalmazások
- Telefonálás és SMS "orientáltság"
Fontos-e hogy?
- T-mobile-os legyen
- Vagy lehet független is
- Kamera, videófelvétel?
- SNS - Szociális funkciók ( Facebook stb. )
- Operációs rendszer?
- Nyitott (pl. Android, Symbian, Windows Phone )
- Zárt ( minden ami nem a fentiekben felsorolt )
- Adj meg kérlek egy árkategóriát is!
Ezek alapján, meg még ami eszedbe jut írd le a dolgokat, és segítek tájékozódni.
Üdv!
Kedves utolsó! Köszönöm a segíteni akarásod. Már megvettem a telefont, egy nokia 5230-ast. Remélem jó lesz. Azért nem írtam eddig, mert nem volt jó a net. Tanácsodra letiltattam az internetet a telefonról, nehogy pórul járjak.
Mégegyszer köszönök neked mindent!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!