Vert már át mást is a mobilszolgáltató a hívásdíjjal kapcsolatban?
Gyanúsan drága telefonszámláim miatt utánanéztem a perceimnek.
És bizony volt ahol majdnem a dupláját számolták a számlán.
Pl. 70 perc helyett 139 percet.
Más is járt már így?
Érdemes panasszal élni?
Ennek semmi köze a szerződési feltételekhez.
Percdíjról van szó amit a számlán szépen le is vezetnek, de sokkal többet számolnak mint amennyit valójában beszéltem.
Köszönöm, erre nem gondoltam, gondolom ez a magyarázat.
Lehet így szőrszálhasogatásnak tűnik az a pár ezer forint, de években mérve már komoly összegekről van szó. De akkor úgy látszik nincs mit tenni.
Ilyen nincs. A telefonszolgáltatók rendszere kifejezetten zárt. Nem úgy van mint a gáznál, hogy kiküldik a leolvasót, az vagy jól olvassa le vagy nem, aztán a központban vagy jól rögzítik vagy nem. A mobilszolgáltatóknál ilyen nem lehetséges, mert amennyit beszéltél az kerül a számlára. Ember nem nyúlhat hozzá, nem is tudna belenyúlni, módosítgatni, hogy na most Pistikének odaírunk még 80-100 percet.
99% hogy te nézel félre valamit.
Mit számoltál bele a 70 percbe és mi volt a számlán a 140 perc?
A korlátlan irányban bonyolított hívásokat beleszámoltad a a kimenő hívásaidba?
Perc alapú a számlázásod. Egy példa:
Van két hívásod
- 1 perc 10 másodperc
- 2 perc 20 másodperc
Ez összesen 3 perc 30 másodperc, másodperc alapú számlázásnál ennyit is számolnak, de perc alapúnál minden percet kiszámláznak, vagyis 5 percet.
Ha jól tudom másodperc alapúnál is az 1. percet kiszámlázzák egészbe és onnantól megy másodpercenként. Így a ha csak annyit mondasz be, hogy "megjöttem, nyisd ki az ajtót", nem uszod meg 5 másodpercel, az 1 perc lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!