Számítógép miért nem érzékeli a telefont, ha adatkábellel összekötöm?
Két fajta kábel létezik, van amiben csak a GND és az +5v vezeték van bekötve, és van olyan kábel is, amiben benne van az adat része is.
Nagyon valószínű, hogy neked csak a töltéshez szükséges vezetékek vannak benne, nincs adat része.
Létezik csak töltő kábel is, az csak két vezeték. Lehet ez is a probléma. De az is lehet, hogy driver nincs a gépen, vagy nem talál hozzá.
Így messziről csak kávézaccjóslást lehet végrehajtani.
Bár nekem xiaomi van, próbáld meg ezt:
Belépsz a beállításokba, a keresőbe beírod ezt: Alapértelmezett USB-beállítás.
És azon belül kiválasztod a Fájlátvitel-t.
Nekem is hasonló a gondom néhány hónapja.
A telefonomhoz kapott kábelt használtam éveken át hiba nélkül, nemrég óta viszont ha csatlakoztatom a számítógéphez nem kérdezi meg, hogy mit tegyen, csak elkezdi tölteni.
Huawei HiSuite telepítve van, nem érzékeli a telefont csatlakoztatás után.
Telefonon az USB beállításoknál szerepel, hogy minden USB csatlakoztatáskor megkérdezze mi a teendő, mégse teszi meg.
Minden beállítás ami csak felmerülhet az megtörtént, mégsem jelez a telefon ha csatlakoztatom.
Kipróbáltam más Type-C kábeleket is, a probléma ugyan az, teljesen biztos, hogy a telefonom a hiba okozója.
De vajon mitől? ..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!