Amoled kijelzős telefont lehet TFT panelre cserélni?
Sziasztok!
Adott egy gyárilag AMOLED kijelzős teló, ami kijelzőhibás lett, így cserélném (meg tudom csinálni magát a cserét), viszont TFT kijelzősre.
Segítenétek abban, hogy működőképes lenne-e? Típusra kompatibilis nyilván, csak az elmélet érdekel, hogy lehet-e gond abból, hogy egy amoled-re tervezett készülékre TFT panelt rakok, vagy pedig ugyanúgy működőképes lesz, csak a kijelző minősége lesz gyengébb értelemszerűen, mivel nem Amoled.
Köszönöm előre is!
Miért nézne ki gusztustalanul?
Maga a kijelző mérete ugyan az, csak a belső technológia miatt kevésbé élénkek a színek a TFT panelnél, mint egy AMOLED-nél.
De köszönöm a válaszod, ha szerinted működőképes a másik technológiájú panel.
Egyrészt mert még pl az iPhone 11 gyári IPS kijelzője is csúnya az OLED-ekhez képest.
Másrészt mert ezek rossz minőségű TFT panelek, amik tényleg nagyon rossz képet adnak. Emellett vastagabb lesz a fekete keret körben, mert nem tudják olyanra legyártani.
"Miért nézne ki gusztustalanul?"
Ha te kérdezel, ne minket akarj meggyőzni.
"Miért nézne ki gusztustalanul?"
tulipán mintát kell a szélére tenni,
Nem rosszból írtam a kérdést, ilyen szinten nem értek a dologhoz.
Videó alapján szét tudtam szedni, össze tudtam újra rakni úgy, hogy m
ködőképes legyen, ezért merem bevállalni az új kijelzőt is, hogy kicseréljem, de ennél tovább nem terjed a tudásom, ezért kértem segítséget.
Ha "csak" annyi a gond, hogy gyorsabban merül és a képi élmény csökken, egyébként pedig működőképes lehet a dolog, az számomra megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!