Elég lesz 15GB adatforgalom a 3 hetes nyaralásra?
Szégyen.
élvezd ki a nyaralást, ne a hülye telód nyomkodd.
Na jó. Tényleg igaz, ide nem szabad kérdést írni. És még én magyarázkodok.
Külföldön élek, nem EU. Ott korlátlan mibilinternetem van. Most, bocsánat, hogy merek, de 3 hétre haza utazom Magyarországra szabadságra. A T-mobil, a külföldi szolgáltatóm, csak 15 GB adatszolgáltatást tud adni. Anyukámnál (75 éves) fogok lakni, nincs wifije.
Viszont internet nélkül nem lehet már manapság létezni. Kezdjük ott, hogy a légitársaság (Lufthansa) appon vagy emailen keresztül kommunikál.
Nyilván nem a szobában fogok ülni és nyomkodni a telefont, csak a felsorolt appok vannnak a telefonon, azokat használom.
Aki normálisan válaszolt, annak köszönöm. A többieknek nem.
A nyaraláshoz valóban szükséges dolgokra elég heti 1GB
Mint említettem, Thaiföldön jártam, ahová azért szükséges az információ :
-Helyi közlekedéshez alkalmazások
-Térkép előre letöltve
-Egyéb információs alkalmazások.
Mindenre előre felkészültem.
Te Magyarországra jössz, ahol feltételezem, nincs szükséged annyi információ gyűjtésére.
Az első héten kitapasztalod, hogy mennyi adat fogy, és ha kell, a továbbiakban spórolsz vele
Kérdező: a roaming-díjak nem húzósak így? Bár a szolgáltató van itt is, de nem Eu, mint említetted.
Ha nagyon kell, valamilyen áruházba bemész (szokott lenni ingyenes Wi-Fi, bár a sebesség és a stabilitás kérdéses).
Attól függ mire.
Bár írtad nem töltesz le filmeket és videókat, de ha valaki erre használja, akkor kb. 10 órára lenne elég.
YouTubenál 720p felbontással kb. 20 órát lehetne nézni (alacsonyabb felbontással természetesen többet). Facebook videónézésnél is hasonló idő alatt lemegy.
Ha csak sima hírfolyamot nézel Facebookon, akkor kb. 100 órán át használhatod.
Szintén kb. 100 órán át böngészhetsz vele a világhálón (csak szöveges és fényképes oldalak esetén).
Ha videóhívást indítasz, felbontástól függően 20-50 órán át beszélhetsz.
Ha webrádiót (esetleg zenei streaminget) hallgatsz átlagosnak mondható 256 Kbit/s bitrátával, akkor kb. 120 órán át szólhat.
Összességében azt mondom, hogy 15 Gb ésszerű használat mellet valószínűleg elegendő három hétre, illetve egy hónapra is. Amire kevés, az a videónézés, YouTube, online TV és streaming, meg természetesen a nagy méretű fájlok letöltése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!