Normális hogy ilyen gyorsan merül az új iphone 13 minim?
Pár napja vettem szolgáltatótól a telefonom és úgy érzem nagyon gyorsan merül. 8 órája töltöttem fel 100%-ra, aludtam egyet és most mikor felkeltem 88%-on volt úgy hogy nem is használtam. Napi kb 4 óra használatot bír ki. Csak szerintem nem normális ez? Az előző olcsó huawei telefonom 3-4 napig bírta és óránként merült max 3-4%-ot… már mindent kikapcsoltam az iphoneomon meg folyton takarékos módban van és a messengeren kívül nem használok semmit.
Nagyon nem vagyok megelégedve és úgy gondolom hogy ez nagyon nem oké egy ilyen drága telefonnál. Másnak is ilyen gyorsan merül? Mit tudok csinálni?
A kijelző méret abszolút nem indokol 4-5000mAh akksit. Ahogy sok mas dolog sem.
Az IPhone 6s-ek is harmad akkor akkukapacitással rendelkeztek, mint az akkori vetélytársak, mégis verte az összeset.
És egyébként nem, nem merül ilyen gyorsan. Ugyanezt használom egy hónapja, és simán végig youtubeozok egy 9 órás műszakot (zenehallgatás), valamint simán végig kaszinózok egy napot, pedig az nem az akksi kímélő dolgok közé tartozik. Éjszaka lerakon százon, 98-nál kelek, akkor is ha jöttek értesítések.
A helyedben rálesnék az akku időre, melyik alkalmazások fogyasztják leginkább. Érdemes pl a Gmail auto szinkront le kapcsolni, ha van, ahogy az automatikus alkalmazás frissítéseket is, mert marhára tudjak enni az akksit. Ide tartozik a háttérben futó Safari, TikTok, Snapchat is.
"ők úgy a felével operálnak."
Ezt a 13 mini esetében konkrétan eltaláltad :D De a 13 mini egy pici telefon, pici akksi fér bele. Ekkora méretben nem lehet 5000mAh-s akksit gyártani, fizikai képtelenség. Nem kell csodálkozni hogy nem bír annyit mint egy tepsifon amibe 3x ekkora akku fér. (Megjegyzem a nagy iPhoneok amikbe fér nagy akksi azok ma már jobbak is sokszor mint némelyik droid!)
Kérdező a Beállítások -› Akkumulátor oldalon látod, hogy mi az ami meríti az akksit.
De mivel új a készülék, néhány nap után nem érdemes azonnal sírva fakadni, mert ilyenkor még egyrész az akksi sem éri el a teljes kapacitását, kell neki több feltöltés lemerítés mire a készülék megismeri az akksit és pontos lesz a kijelzés, stb.
Illetve ilyenkor csinál még mindenféle dolgot a háttérben a telefon. Képeket rendezgeti, meg ilyesmit.
Ráadásul te is folyamatosan nyomkodod és nézed az akku%-ot. Így hamarabb merül és hamarabb feltűnik, hogy hamarabb merül :D Ez minden új készüléknél így van. Az ember állandóan nézi, aztán néhány hét után megszokja, beáll a rendszer mikor tölti és nem fog pararohamba torkollani ha merül a telefon.
A messenger elég akkugyilkos, szóval azon nem kell csodálkozni hogy annak használatakor sokat merül.
De 6 óránál sokkal több képernyőidőt ne várj a 13 minitől! Legközelebb előre nézz utána alaposan a megvásárolni kivánt terméknek!
Azt tudod csinálni, hogy a online rendelted, akkor visszaküldöd és veszel egy másik készüléket.
Ha nem tudsz elállni a szerződéstől, akkor veszel powerbankot, magsafe akkumulátort, stb és rászoksz arra, hogy amikor nem a kezedben van a telefon, akkor ráteszed a töltőre (erre kiválóak a vezeték nélküli töltők!).
Annó amikor megjelentek a windowsos PDA-k - 2006-7-8 - örültünk volna 6 órás képernyőidőnek :D
"100%-ra, aludtam egyet és most mikor felkeltem 88%-on"
sokáig alszol vagy valaki átnézi az előzményeket ...
Ne idegesítségek már szegény! Nincs annak semmi baja, nem cseréltek ki semmit benne!
Néhány töltés/1 hét után jobb lesz. Ha a kb 5,5-6óra képernyő idő megvan, akkor nincs a telefonnak semmi baja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!