A mobilinternet “periódus” mit jelent egy iphone-on és hogy lehet állítani?
Van a menüben a mobilnet alatt egy “jelenlegi periódus” számláló.
De nem találom hol lehet
- megnézni hogy mit jelent szerinte a “jelenlegi periódus”, és
- hol lehet beállítani
Nekem pl jelenlegi periódusra 27 GB adathasználatot ír. Havonta 10 GB netem van, szóval a “jelenlegi periódus” biztos nem a jelenlegi hónapot jelenti. De akkor mit?
Valahogy meg tudom nézni, hogy a jelenlegi hónap 5. napja óta mennyi mobilnetet használtam? Nekem ez fontos info lenne.
(iOS 16.5)
"Szerintem azt, hogy fordulóponttól fordulópontig mennyi mobilinternet van a csomagodban belefoglalva."
Nem fogtad fel a kérdést. :D
És nem, nem azt jelenti.
iPhoneon a jelenlegi periódus azt jelenti, hogy a nullázástól számítva mennyit használtál. Ha hónapokig nem nullázod le, akkor hónapokig gyűjti az adatforgalmat.
Nem lehet havi mennyiséget állítani, csak manuálisan lehet nullázni. Igen, ez egy buta funkció az iOS-ban. Meg lehetne jobban is csinálni.
Azonban van más módja is az adatmennyiség figyelésének:
Ha havi szinten, automatikusan nézni szeretnéd a felhasználásodat, akkor a Dataman appot ajánlom. Van widgetje is.
Viszonylag pontosan mér. De csak viszonylag!!
A legjobb megoldás ha a szolgáltatód appját használod. A telekomnál van widgetje is amin írja az aktuális megmaradt adatot - nem tudom a többinél van-e ilyen.
De az biztos, hogy a szolgáltató adata a biztos! A szolgáltató appjában mutatott mennyiség tuti hogy annyi amennyi még megmaradt!
Nyilván, de a kérdés nem ez volt.
Eddig samsung meg xiaomi droidom volt, azokon lehetett állítani hogy mi legyen pontosan egy periódus és mi a keret.
Köszi!
"Eddig samsung meg xiaomi droidom volt, azokon lehetett állítani hogy mi legyen pontosan egy periódus és mi a keret."
Nem tesz semmit.
Annyit tesz hogy nem minden márkánál így van.
Jólvan 8-as, nem kell ebből mindjárt hitvitát gerjeszteni. Megkapta a választ a kérdező és sikerült is neki beállítani, tetszik is neki.
Pont ezért kell egyszerűnek lennie, hogy akárki meg tudja csinálni és ne kelljen órákon át rootolni, telepíteni, romot főzni, stb, hogy véletlenül egyszer valami működjön, a következő újraidnításig :DD
Az applenek nem véletlenül pont ez az egyik jelmondata: "it just works"
Maximálisan jó döntésnek tartom a váltást, ez az egy apróság hiányzott, de ez is megoldható mint kiderült. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!