Mi ez az R betű a térerő jelző indikátornál?
Van egy Samsung Galaxy A12-es telefonom, DIGI mobile előfizetéssel. Ez a szolgáltató a mai napon megszűnt, átkerült a Vodafone hálózatára. Át kellett állítani manuálisan, azóta egy R betű van a térerő kijelző mellett.
Az micsoda és minek van ott?
Itt megtalálod:
Ahogy írták azt jelenti, hogy a telefon roaming-gol azaz nem a saját hálózatára kapcsolódik. Egyébként ennek manapság már nincs jelentsőége ha az EUn belül barangolsz, EU szolgáltatóhoz tartozó SIM kártyával.
Esetedben ugye az van, hogy a Digi és a Vodafone mobil üzletága egyesül, és egyelőre a volt a Digis előfizetők rákapcsolódhatnak a Vodafone (ami hamarosan állítólag ONE nevű lesz ) hálózatára.
Roaming, azaz nem a honos hálózatodhoz csatlakozol.
Normál esetben ez akkor van, ha külföldre mész és külföldi hálózatra csatlakozik a telefonod.
Ez a mostani egy speciális eset, a digi mobil megszűnt és az átmeneti időszakban a "házon belüli" vodafone hálózatára engedték fel az előfizetőket.
Hát, sztem ez így egy tákolmány.
Tegnap fél órát szenvedtem a routerrel amiben digis kártya van, mire rájöttem, hogy így pont fordítva működik az adatkapcsolat...
Olyan routerem van, ami képes mobilnetes hálózatot használni és ezt kihasználva, van benne egy DIGI-s kártya, arra az esetre, ha szünetelne a vezetékes hálózaton a szolgáltatás...
Am a vezetékes hálózatom Inviteles, ami ugye a DIGI-hez tartozik már egy ideje, a Digi a Vodafonenal an egy csoportban... nem tudom mi lesz itt jövőre.
Egy katyvasz lett az egész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!