Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » NFC garázskapunyitó kártyám...

NFC garázskapunyitó kártyám hozzá tudnám adni a mobilomhoz? Pl mint a bankkártyát csak ott mobillal fizetek, itt pedig a mobillal nyitnyék..

Figyelt kérdés
NFC kártyát olvasni és rá írni infókat tudok, de hogy a mobil adná a funkciót nem a kártya fordítva nem.

2023. máj. 22. 22:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Flipper Zero kell neked
2023. jún. 15. 14:17
 12/12 anonim ***** válasza:

Szerintem sem. De...

De csak azért "de" szerintem, mert fogalmunk sincs hogy garazskapu nyitod milyen NFC szabvanyt hasznal.

Mert az NFC csak a Near Field Communication roviditese. Ami nagyon sok szabvány gyüjtőfogalma. Más protokollokkal de a proxy kártyák, chipes iratok, RFID tag-ek is mind ezen gyüjtőfogalom alá tartoznak.

Elsőnek RFID szabvanyra egy alacsony és egy magas frekijű letezik. Ha jól emlékszem a telók csak az utóbbit ismerik. Tehát az alalfeltétel.

Az alacsony frekijűek pl a kis kulcskariká tag-ek. Általában... de nem kőbe vésett.

Akkor ezután stimmelni kell a kommunikációs protokollnak. Ha tag még valami kriptográfiát is alkalmaz (pl újabb HID proxy kárryák) akkor az másolhatatlan.

De semmit nem tudunk a nyitódról. Ha pl az egy magas frekin működő, szimllán egy fix azonosítót tartalmazó tag akkor esélyes a dolog.

Én pl Android telóval olvastam már eSzemélyi és Útlevél adatokat. Általános NFC appokkal, ami csak egy rahedli számomra értelmetlen adatot adott vissza. De a GoodID nevu alkalmazas kb mindent kiolvasott a személyiből.

De asztali NFC kártya olvasóval (és egy programmal) Windows alatt a LTO szalagos kazetta RFID chipje is szépen olvasható.

Illetve pl az Androidos NFC app, valamit olvasott a céges belépőkártyáról is. Amiről hogy kicsoda micsoda szintúgy semmit nem tudok. De faszán mindig a NFC app felugrott ha teló mellé keveredett :D (de ugyanígy a személyi is pl :D )

Tehát latszik hogy az NFC tág fogalom. És az egyes alkalmazásai területei között van "átjárás". Valami közös pl csak van így egy LTO kazetta sarkában elhelyezett RFID chip, egy céges proxy és a személyi igazolovány között. :D Pedig az ember azt gondolná ég és föld a kettő.

Javaslom tölts le valami általános NFC appot. Pl: NFC Tool, vagy RFID reader.

Másolásra/emulálásra nem alkalmasak, de ha tag vagy a kártya olyan szabványú ami legalább "köszönő" viszonyban van a telefon valamely NCF szabványaival, akkor valami részeredmény adnak.

Ezért nem tartom lehetetlennek, hogy ha csillagok egyuttállása jó, akkor megfelelő alkalmazással meg lehetne oldani... Csak a bónusz feltétel még, hogy ilyen alkalmazás létezik-e.

2023. júl. 7. 05:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!