Fogyasztja az áramot, ha a SIM-kártya a telefonban van, de mindig repülőgép üzemmódban van a telefonom?
Figyelt kérdés
2023. máj. 21. 14:00
12/17 Szirty válasza:
"Tehát ilyen tekintetben fogyaszt-e áramot "a SIM-kártya"?"
Erre a kérdésre is "igen" a válasz, hiszen a SIM kártyában egy áramkör van ami repülő üzemmódban is kap feszültséget és fogyaszt.
De ez a fogyasztás annyira kevés, hogy üzemidőben nem tapasztalnál különbséget ha ez nem lenne.
De ha azt akartad kérdezni hogy a készülék kevesebbet fogyaszt-e repülő módban, tehát a kérdéssel nem a SIM kártyát célzod meg, akkor elmondható hogy a készülék fogyasztása csökken.
Hogy miért, azt szépen leírták az előttem válaszolók.
13/17 Szervizmérnök úr válasza:
10: Repülő módra váltás kinyomta a Wifi-t is, de azt utána visszanyomtam. Ettől még a telefonos rész tiltva maradt.
Bár lehet, ennyi erővel elegendő a SIM-tiltás, hiszen az is egyenértékű a GSM-egység inaktiválásával.
14/17 anonim válasza:
#13 A SIM-kártyát hogy tiltod le? Szerintem ez egyébként sem egyenlő a mobilkommunikáció tiltásával, bár nem vagyok mérnök...
15/17 Szervizmérnök úr válasza:
A vészhívást közben elfelejtettem, de amúgy sem ez a szakterületem.
16/17 anonim válasza:
A rendőrség is beméri a telefont SIM-kártya nélkül is, ha jól tudom, persze ha be van kapcsolva.
17/17 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a magyarázó hozzászólásokat.
2023. máj. 24. 18:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!