Csak szerintem állt meg a kamera fejlődés telefonok terén? Csak vissza néztem a régebbi telefonokkal készült képeket és gyakorlati változás nem igazán érezhető. (Középkategória) Redmi note 6 pro Poco X3 nfc Galaxy a52s Poco X5 pro
Ezeket a telefonokat használtam, és esetleg szín dinamika különbség látható de összesítve minőségben szinte, ugyanolyan általánosságban. Minden évben jönnek az eget rengető reklámok hogy hú milyen forradalmi új technikát vetnek be (200 megapixel meg ai stb stb), de én nagyon parasztvakításnak érzem.
Ti mit gondoltok erről? Ti is ezt tapasztaltátok ?
Két szar telefon két szar képét hasonlítod össze te marharépa!
Az iPhone 6-odhoz egy 13 Pro kameráját hasonlítsd!
"parasztvakításnak érzem"
És megvakultál?
"Telefonokba nem lehet nagyobb szenzort tenni ? Vagy a hely korlát miatt ez jelenleg lehetetlen?"
De lehet. De ahhoz nagyobb optika is kell.
Ez fizika. Úgyhogy nem csak jelenleg, hanem majd 200 év múlva sem lehet majd nagyobb érzékelőhöz kisebb optikát tenni.
Nekem iphone 6 om van, ez is marad meg vagy 5-10 evig, mert en nem fogok venni ilyen kozepkategorias telefonokat, inkabb addig gyujtom a penz amig nem jon ossze pl. 500 ezer egy csucskategorias telefonra.
Az iphone 6-al nem tudok videot csinalni, mivel nincs benne kepstabilizalo, remeg minden. A kepek nem olyan rosszak ha pl. napsutesben vagyok kint, de ha kicsit sotetebb van akkor nagyon rossz.
Szoktam videokat nezni amit a legujabb samsungal vagy iphoneal vettek fel, eg es fold a kulonbseg.
#17: Mert most ez az új divat. Olyan, mint a digitális zoom az optikai helyett. Semmire sem jó.
Tudsz sok megapixeles képet készíteni, csak ha 100%-os nagyításban nézed ugyanolyan zajos lesz, mint a régi Nokia telefonok idejében. Viszont ha leskálázod 4-ede méretűre, akkor tűéles és szép lesz.
Mindig kell valamivel vakítani a parasztot, Pentium 1,2,3,4, gigaherzek, magok száma, i3,5,7,9, vagy épp az aksi gyorstöltéses 120 meg 180 Watt. Ha pedig 1-2 nagyobb elkezdi a hülyeséget, a többieknek is üzletileg racionális döntés ugyanezt másolgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!