? Adatátvitel egyik okostelefonról a másikra - nem Bluetooth-szal, nem internettel és nem 3. eszköz segítségével
Bluetooth-szal nagyon lassan megy az adatátvitel. Huawei P8 Lite telefonjaim vannak és most éppen videókat viszek át. 300 MB-os az első videó és már vagy 15 perce (nem, nem túlzok) megy az átvitel és most tart 53%-nál. Rendddddkívül lassú!! A kérdésem valahogy úgy hangzik, hogy lehetséges-e, hogy a 2 telefont összekötöm és a kábelen vinni át a fájlokat? Így sokkkkalta gyorsabban menne át.
Tény, hogy jelenleg nincs erre alkalmas kábelem és csak ezért jelenlegi anyagi helyzetemben nem is vásárolnék, de a jövőben ez változhat - feltéve, ha működő módszer.
1-es! Az 3. eszköz. Pont ezekre gondoltam a 3. eszközzel.
2-es! Mobilinternetem van, és az sem korlátlan. Drága lenne azzal mozgatni.
De te is írod a PC/számítógépet, ami 3. eszköz és mostanság nem áll rendelkezésemre.
3-as! Ugyanaz vonatkozik a hozzászólásodra, mint 2-esnek.
(Egyébként a maradék 47% 43 perc alatt ment át... Bluetooth -szal tehát 200 MB per óra - hanem szakad meg az esetek 30%-ában, pedig nem volt messzebb 1-5 méternél a 2 készülék, fémlapot sem tartottam közéjük. Úgy tudom, hogy 10 m-ig képes a Bluetooth elmenni sértetlenül.
Azon csodálkozok, hogy az internet mennyivel gyorsabb és a kábeles verzió is a Bluetooth-nál, pedig okostelefon, ami modernnek számít. Lehet, hogy a magasabb szintű Bluetooth többre képes. Nekem 4.1-es van.)
4-es! Sajnos nem alkalmas a pendrive-os módszer.
WiFi Direct fogyassza a mobilinternetem?
5-ös! Jó gondolat... igaz ugyan, hogy 3. eszköz az is, de az rendelkezésre álll. Már késő, majd legközelebb.
Egyébként az SD-kártyán és a belső tárhelyen egyaránt Minden újraindul, újratölt, ha kikapcsolom a telefont? Ritkán kapcsolom ki, ezért nem figyeltem még meg.
6-os! Az infra nem lassabb a Bluetooth-nál?
7-es! Fogyassza a mobilinternetet?
8-as! Mobilinternetem van és nem korlátlan (5 Gb 4e Ft) drága azzal küldeni.
10-es! Köszönöm. Kipróbáltam, de valamiért nem sikerült. Mindkét telefonom Huawei P8 Lite és be volt kapcsolva mind az NFC, mind a Huawei Beam mind a kettőn. Fizikailag egymáshoz értek. Mind hátlap háttal, mind hátlap előlappal kipróbáltam.
12-es! Egyiket sincs tok. ".mp4" fájlokkal próbálkoztam (amik nem voltak sérültek).
13-as! 3. eszköz az is.
Nem tudom, hogy te melyik korábbi? válaszoló vagy, de arra nem kaptam választ, hogy wifi direkt-tel vagy más internet-alapú megoldással fogyasztaná-e a mobilnetemet.
Wifi-routerhez is kell valahonnan internet...
"...de arra nem kaptam választ, hogy wifi direkt-tel vagy más internet-alapú megoldással fogyasztaná-e a mobilnetemet."
Igazság szerint én ezért nem válaszoltam:
"De te is írod a PC/számítógépet, ami 3. eszköz és mostanság nem áll rendelkezésemre."
Eszerint neked úgyis mindegy. De az nagyjából "köztudomású", hogy az otthoni Wifi a te saját LAN-hálózatod része, annak vezeték nélküli szakasza / területe. Így nyilván nem kell külön fizetni érte, ha a lakásod készülékei egymás között találnak valamilyen utat a kommunikációra.
Ha a router kimenne a világhálóra, ahhoz meg valamilyen előfizetés kell, kábeles stb. Telefonodon a mobilnet, illetve hotspot kikapcsolható, ha biztosra akarsz menni, de ezek amúgy sem vesznek részt ilyenkor.
Nemrég kísérleteztem egy telefonnal, többszöri újratelepítéssel próbáltam kitapasztalni dolgokat. Ennek során Wifi-t nem állítottam be, de két SIM-kártyát betettem. Egyiken van (volt) egy Vodafone 100 MB havi keret, kicsit nem figyeltem oda, le is szipkázta, a kéretlen frissítésekkel.
De ez elkerülhető lett volna, ha letiltom a mobilnetet. Szerencsére nem gond, amúgy sem használom, de egy tanulság ez is.
Kapcsold ki a mobilnetet. Írtesítés.sáb lehúz, és adatforgalom kikapcs. Akkor biztosan helyi hálózaton fog menni.
Tehát az internet protocol lesz a jó neked is, csak kerüld a mobilinternet felhasználást.
Vagy ha van valamilyen közeli megosztásos dolog, mint amit itt írt valaki, akkor az még jó cucc lehet.
Köszönöm a válaszotokat! Később csemegézek rajta. Vannak fogalmak, amiket nem ismerek.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!