Szégyen lenne, ha férfiként rózsaszín telefont vennék, mert tetszik?
A szégyen a te érzésed, azaz rajtad múlik.
Ha te nem bánod, hogy idegenek számára másnak látszol tőle, akkor büszkén vállalod és csak ennyi. Ismerőseid meg úgyis ismernek. Meg ilyen telefonhoz már megfelelő ruházat, megjelenés is tartozik, gondolom.
Hiába írom, hogy én szégyellném, de nekem nem is tetszik, nem is kell, nem ilyen a beállítottságom.
De nem vetem meg, ha másokat látok az utcán.
Miért lenne baj?
Nekem rózsaszín biciklim van pl.
Nekem meg "női" pénztárcám van. Csak mert ebben kényelmes(ebb)en elfér minden. Nem érzek emiatt semmiféle szégyent. Még barátnőm sem akadt fenn egy másodpercig sem emiatt. :D Inkább az a ciki, hogy ilyen, nemhez tökre nem kötődő dolgokból is erőltetik, hogy legyen "férfi", meg "női".
Nem mellékesen, egy kis kultúrtörténeti érdekesség: 100 éve még a rózsaszín volt a "fiús" szín (mint a vörösnek, a "harc színének" az enyhébb árnyalata), a kék pedig a "lányos". Aztán valahogy ez teljesen megfordult.
Nem a bulvárból kellene kiindulni, vannak komolyabb források is:
De az egészet más irányból kell megközelíteni. A természetben a virágok feltűnő színekkel igyekszenek magukra vonzani a méhek figyelmét, hogy beporozzák, azaz megtermékenyítsék őket.
Mint ahogy az utcán a nők feltűnő öltözködéssel vonják magukra a hímek figyelmét. Ha nem is akarnak rögtön megtermékenyülni, de a nőiesség evolúciós hozadéka a hímek bevonzásának szándéka.
Például én nem vagyok nő, nem is vágyom a figyelemre, megtermékenyítésre. Egy rózsaszín telefon miatt.
Mint a tanulmányokból is kitűnik, sok férfinak vannak ellenérzései a rózsaszínnel szemben, ami érthető is szerintem. Ugyanakkor kedvelhetik a pirosat, ami evolúciós alapon a harciassággal, vérrel lehet kapcsolatban.
A kéket viszont kedvelhetik nők és férfiak egyaránt.
Gondolkodtam, hogy elküldjem-e, de közben látom, hogy leminősítették az előzőt, úgyhogy akkor azért is. Nyomhatod ezt is, aki ettől kielégül... ennyi öröme legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!