Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mit tudok kezdeni egy vízkáros...

Mit tudok kezdeni egy vízkárosult telefonnal? Szervíz? Xiaomi redmi note 10

Figyelt kérdés

Szóval az történt, hogy a telefon belepottyant sós vízbe egy nyaralás során. Elvittük ott helyben azonnal egy olasz szervízbe, de az alatt az egy hét alatt amíg ott voltunk hiába próbáltak új akkumulátort és új töltésvezérlőt ezekkel nem indult el a telefon, ezért visszaadták. Nem kértek érte egy forintot sem.

Itt van most nálam a telefon, a redmi note 10 ára jelenleg kb 85 ezer forint. Ez nem is egy drága telefon, de nem is annyira olcsó, hogy csak úgy kidobnám.

Szerintem alaplapot kell benne cserélni és azzal talán működni fog, úgy láttam mivel a víz után működött pár percig, hogy a kijelző nem károsodott. Nagyon kevés víz jutott bele amit azonnal ki is fújtam, de sajnos az alaplapot sikerült eláztatnia. Az akkumulátor bekötőkábelén is volt oxidáció.

A lényeg:

írtam egy xiaomi szervíznek, de 10 ezer forint a bevizsgálási díj és azt írták alaplap szintű hibával nem foglalkoznak.

Én úgy állok hozzá, hogy ez azért nem egy új iphone csak egy középkategóriás kínai. Fizetek a javításért de kizárólag akkor, ha életre tudják kelteni a telefont. Ha a telefon ugyanúgy rossz én nem akarok még többet ráfizetni.

Mit csináljak?

Örülnék ha megoldódna ez a dolog, közben én vettem egy új telefont ez meg családtag kapná meg ha működik. Mit lehetne kezdeni vele? 85 az ára 40-nél többet nem költenék a javításra. Esetleg van olyan hogy kínába elpostázom és ott megcsinálják nekem? Gondolom álmodozzak.

2023. márc. 30. 22:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Alapból a beázott telefont javítani rizikós, mert ki tudja, mi mehet még tönkre a jövőben. Na de egy teljesen beázott, ráadásul sós vízbe esett telefonról beszélünk, aminek ha nem is az egész belsejét, de fixen több dolgot ki kéne cserélni ahhoz, hogy működjön...szerintem felesleges javítgatni.
2023. márc. 31. 17:03
 12/14 A kérdező kommentje:
Érdekes az olasz meg ingyen bevizsgálta.
2023. márc. 31. 17:21
 13/14 anonim ***** válasza:
Akkor vigyed az olaszhoz...
2023. márc. 31. 17:26
 14/14 anonim ***** válasza:
Hát akkor vidd az olaszokhoz mert a magyar nem ilyen profi
2023. márc. 31. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!