Hogyan lehet az okostelefonnal készített fényképeket felrakni a számítógépre (és/vagy a netre)?
Volt, hogy az előző okostelefonomat összekötöttem USB-n keresztül a számítógéppel Windows 11 alatt (ami elvileg tudja kezelni az Androidot), de ennek az lett az eredménye, hogy megvadult a Win 11-em a teló driver-étől, és nem működött megfelelően... A mostani okostelefonomat szerintem meg már össze se tudom kötni a sz.géppel / Windows 11-gyel, mert a gépen nincs is olyan USB csatlakozó (ennek a telefonnak más az USB(?) csatlakozója)...
Az egyik ismerősöm mutatott egy módszert, miszerint ha kijelölöm a telefonon a Galériában a képeket, azokat a telefon "megosztás" funkciójával fel tudom pl. tenni a Google Drive-ra, és onnan már le tudom tölteni a gépre... Ezt tegnap ki is próbáltam élesben, de nem működött rendesen... Ugyanis 16 db képről volt szó, de először egyet sem töltött fel a Drive-ra, majd a 16-ból 13-at, és 3-at kihagyott... És azokat sehogyan sem tudtam már egyszerre kijelölve feltölteni, csak úgy, hogy megkerestem, hogy melyek azok, és egyesével töltöttem fel... Pedig ez csak 16 kép volt, mi lesz, ha legközelebb 50 vagy 100 képnél kell ilyet csinálni?
Nincs valami tippetek / ötletetek / módszeretek arra, hogy hogyan lehet RENDESEN, NORMÁLISAN, BIZTOSAN MINDEN képet feltenni okostelefonról a számítógépre és/vagy a netre? Mert már kezdek nagyon pipa lenni emiatt a problémám miatt... :-@ NAGYON-NAGYON fontos lenne, hogy megoldódjon ez a dolog, lehetőleg minél előbb...
Előre is köszönöm a válaszokat!
Ja jut eszembe, a jelenlegi telefonom "Samsung Galaxy A13", az előző Huawei P Smart 2019 volt...
"Mint írtam, az új telómnak nem is olyan az USB csatlakozója, mint ami a gépen van... "
Nem függ össze, a kábelnek két vége van.
Bekapcsolhatod a Google Fényképekben az automatikus (biztonsági) mentést.
#9, jó, az mondjuk mindentől elromlik...
#10 és a telefonodhoz járó kábel mindkét végén C-s, azaz a szürke fém vége ugyanolyan felül és alul?
Köszönöm mindenkinek a választ!
Úgy néz ki megoldódott a dolog, csak vennem kellett egy olyan kábelt, aminek az egyik vége 'sima' USB, a másik vége USB-C, és így már össze tudtam kötni a számítógéppel... Total Commander-rel a "Galaxy A13\Belső tárhely\DCIM\Camera" mappában(?) találhatóak a JPG képek, amiket egyszerűen át tudtam másolni Total Commander-rel a gépre...
Most már csak 1 kérdésem lenne: hogyan lehet az eszközt (biztonságosan) leválasztani a számítógépről? Ugyanis nincs semmilyen olyan ikon, amivel ezt megtehetném (ellentétben mondjuk a pendrive-val vagy a külső HDD-vel, ott mindig van ilyen leválasztós ikon)... Az "Ez a gép"-nél (Sajátgép-nél) is mutatja az eszközt, hogy Galaxy A13, de nem találok itt sem semmilyen olyan lehetőséget, amivel le lehetne választani... Vagy ilyen esetben nem kell leválasztás, mint a pendrive-nál illetve a külső HDD-nél?
MTP protokollt használ, simán kihúzhatod.
De ha biztosra akarsz menni, akkor a telefonon állítsd az usb módot csak töltésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!