Iphone 12 minihez hány A-es töltőadapter "legegészségesebb", ami kíméli az akksit? az nem érdekel, ha lassan tölti, az lényeg, hogy minél minél jobban kimélje, mert olvastam, hogy a gyorstöltés az nagyon lerövidíti az akku élettartamát.
Ami egészséges neki, csak azt engedélyezi a töltèsvezérlő. Vagyis használhatsz 40W-os töltőt, akkor is annyi áramot vesz fel, amennyit megírtak a mérnökök és bírja az összes alkatrész. Ha mégis jót tenne a lelkednek, akkor régi 5W-os Apple töltő javasolnék.
Nekem is 12 Minim van, Magsafe+20W-os töltőt használok, lassan 2,5 éves mobil és aksit kell majd cserélni benne, szerintem év vége felé.
teljesen mindegy
töltheted az 5v 1a-osal is, meg a macbook pro 87w-os töltőjével is
Azt nem te döntöd el hogy mennyivel fog tölteni. Meg nem is a töltő, hanem a telefon. Az Apple mérnökei meg jól megcsinálták a töltőst, úgyhogy annyival fog tölteni amennyi épp jó az akksinak.
A 20W-os Apple gyári adapter a legjobb.
"mert olvastam, hogy a gyorstöltés az nagyon lerövidíti az akku élettartamát."
és az interneten mindent első olvasásra elhiszünk, ugye 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!