Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért veszi le magától a...

Miért veszi le magától a hangerőt a telefon?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A telefonom (xiaomi redmi note 9) az elmult 30 percben majdnem folyamatosan, avagy kissebb megszakításokkal nyomja minimumra a hangerőt. Olyan mintha valaki folyton nyomná a gombot. Megnyomja, megjelenik a hang csúszka, utána eltűnik és jelenik meg újra. Ezt csinálja kicsit, utána abbahagyja, ha ekkor feltekerném a hangerőt újra elkezdi. Nem a toktól van. Segítség, hogyan tudnám orvosolni, mitől van ez? Szervízbe érdemes vinni?

2023. márc. 3. 00:16
 1/7 A kérdező kommentje:
Életem legrosszabb döntése volt, hogy újraindítottam a telefont. Fastboot módból aligha tudtam kilépni.
2023. márc. 3. 00:36
 2/7 Mr. V. ***** válasza:
72%

Tuti, hogy zárlatos/beragadt a gomb. Ez a legtöbb készülékben "patent", ami egy rossz ragasztás miatt el tud csúszni, vagy egy nagyon erős nyomás után "kifordul" és ami eddig homorú volt az érintkező felé, az most domború és folyamatosan hozzá ér.

Az lehet, hogy a kereten lévő gomb nincs beragadva, de ez a kis panel és rajta a patent mégis összeér.

Továbbá okozhatja ezt beázás/nedvesség is.

A fastboot-ból PC-vel ki lehet lépni:

ADB csomagot letölt, kicsomagol, telefon fastboot drivere letölt, kicsomagol, telefon rádug, driver telepítési helyét kiválaszt, ha minden sikeres, akkor az ADB könyvtárban CMD parancs kiadása (parancssor előhozása), majd

fastboot devices

Ha itt kiír egy számsort, jól csináltad eddig. Ezzel a készülékkel fog foglalkozni.

fastboot reboot

Ezzel pedig újraindul. Mivel most nem nyomod a Power gombot, pillanatnyilag nem fog ebbe a módba visszaesni... de amíg nem oldod meg a problémát, addig ilyesmi előfordulhat.

Szerviz kb. 10 perc alatt megoldaná a problémát, de belerakna neked egy új nyomógomb-panelt, ami kínai forrásból is 1-4e Ft között van, tehát ők óradíjjal együtt akár 10e Ft körüli összeget is elkérhetnek érte és hogy érezd a törődést, nem azonnal állnának neki, hogy elpanaszolhassák, milyen sokáig tartott és ezért kerül ennyibe.

Ha van megfelelő csavarhúzód a szétszedéshez, akkor te is meg tudod oldani, ha van némi műszaki érzéked, ha nincs, inkább ne próbálkozz, mert nagyobb kárt tudsz csinálni egy szalagkábel elszakításával.

2023. márc. 3. 12:03
 3/7 A kérdező kommentje:
Igazán köszönöm az informatív választ! A probléma szerencsére megoldotta önmagát, ma már normálisan működött.
2023. márc. 3. 12:48
 4/7 anonim válasza:
Nekem is ilyen problémám van. Nem tettél semmit, csak elmúlt?
okt. 30. 18:35
 5/7 anonim válasza:
Helló fél órája nekem is ez a probléma merült fel, konkrétan ugyanezek a tünetek. Felraktam tölteni akkor egy idő után ki tudtam hozni Fastbootból de most biztonsági funkcióba lépett, probléma változatlan és nem tudok mit kezdeni kéne segítség!!
dec. 18. 22:02
 6/7 anonim válasza:
Helló 5ös vagyok és jelentem megjavult rendszer! Olvastam máshol, hogy valaki leejtette jobb lett neki, de nem akartam ezt megpróbalni ezért erőteljesen nyomogattam és lenyomtam hosszan hang gombokat most jó biztos, hogy érintkezésivel volt baj. Biztonsági módból újraindítással megoldottam
dec. 18. 22:16
 7/7 VZ2 ***** válasza:
Youtube videó alapján oldottam meg. A fejhallgató aljzatba fújt Chip precíziós kontakt tisztító spray és egy fejhallgató csatlakozó bedugása, kihúzása megoldotta. [link]
febr. 1. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!