Megéri iPhone Se2022 64gb a lenti igényekre?
A töltésről nem tudok írni, mert nem tudom milyen az SE akksija, azt viszont tudom, hogy alap androidtól kezdve a csúcskategóriás androidig minden járt a kezemben, és az iPhone 12 az egyetlen olyan telefon ami már több, mint 2 éve van a zsebemben és pontosan ugyanúgy működik mint első használatkor vadi új állapotában. Még csak gondolat szinten sem volt a fejemben hogy esetleg lecseréljem, mert annyira patentul hozza azt amit újkorában, hogy 1 szavam nem lehet rá. Ezt eddig 1 androidos telefonról nem tudtam elmondani, mert 2 év után mind kuka volt és biztos hogy jött egy frissítés, ami megölte.
Drága az Apple, de ez mellett egy buta okostelefon. Nem fogod tudni 100000 módon konfigurálni meg felcuccolni ilyen olyan programokkal, de pont azt tudja amit kell. Mindennapi használatban verhetetlen. És ismétlem, a legnagyobb előnye hogy 2 év múlva is pont úgy fog viselkedni mint újkorában.
Egyik SE sem üzemidő bajnok.
Továbbá összehasonlítva az általad említett Samsunggal:
- a Samsung már AMOLED kijelzős, az SE nem. Magyarul a fekete színek sokkal szebbek a Samsungon.
- a Samsungodon van még jack csatlakozó. Ha vezetékes fülhallgatót szoktál használni, akkor vedd figyelembe, hogy venned kell egy vezeték nélkülit.
- a Samsungod is egy kifejezetten kompakt telefon mai szemmel, de sokkal modernebb kialakítása van a készülékháznak, mint az SE-nek. Nincsenek óriási kávák. Az SE kijelzője mai szemmel borzasztóan kicsike, ez hátrány gépelésnél és minden tartalomfogyasztásnál: nyilván jobb olvasni vagy videót nézni egy nagyobb kijelzőn. Persze ez megszokható, de érdemes megemlíteni.
Összességében szerintem neked semmi szükség nincs erre a telefonra, illetve ebben az árkategóriában ezerszer jobb ajánlatok vannak Android oldalon. És ezt nem azért mondom, mert ki nem állhatom az Apple-t, nekem is általuk gyártott telefonjuk van.
Az SE azoknak lett kitalálva, akiknek egy meglehetősen régi iPhone modelljük van és úgy akarnak újra váltani, hogy ne legyen drága és hasonlítson a mostani telefonjukhoz. Szerintem a telefonod után sajnos egy csomó mindenben visszalépésnek éreznéd (pedig alapvetően az SE egy baromi erős és időtálló telefon).
A hosszabb távú stabil működést tuti garantálná. Annyira, hogy én azt mondom, minimum 128GB-ost érdemes venni. Én egy 5.5 éves 2016-os SE-t cserélek most erre. De most is csak azért, mert lassan kinövöm a tárhelyét, és most egy kedvezőnek tűnő áron találtam. De egyébként magának a telefonnak semmi baja.
Bár nem újonan veszem, hanem felújítottat, de egy éves garanciával. De így legalább egy százassal olcsóbb mint újonan.
Viszont az aksijáról én sem olvastam jókat, attól én is félek, mennyit fog bírni.
Az iphone-android tapasztalataim nekem is hasonlóak mint az egyesé. 4 év alatt használtam hármat. Aztán jött ez az SE és ahogy írtam, már lassan 6 éve megvan, működik tökéletesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!