Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Végrehajtó letilthatja a...

Végrehajtó letilthatja a mobilunkat hogy ne tudjuk használni?

Figyelt kérdés
2023. febr. 18. 07:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
A végrehajtó nem tud ilyet csinálni. Abban érdekelt, hogy értékre tegyen szert, nem érdekli hogy tudsz-e telefonálni.
2023. febr. 18. 07:10
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
A telefont a szolgáltató szokta letiltani, nem a végrehajtó.
2023. febr. 18. 07:14
 3/14 A kérdező kommentje:
De a végrehajtó kérésére?
2023. febr. 18. 07:49
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Azt a szolgáltató csinálja, hogy ne vehesd igénybe azt a szolgáltatást amiért nem fizettél. A végrehajtó az elmaradt részletekért jön.
2023. febr. 18. 08:56
 5/14 anonim ***** válasza:

Nem tudja letiltani a telefonod, sőt olyan eset is lehet, hogy az érintett telefonszámot a szolgáltató más ügyfélnek adta ki (mert lejárt és nem töltötték fel). Én jártam már így, hívott a végrehajtó és a telefonszám előző tulajdonosát kereste. Mindig másik hívószámról kerestek, ezért hiába tiltottam le, csak elértem engem (persze engem, nem azt akit kerestek). Csak többszöri hívás után voltak hajlandók törölni a telefonszámomat, miután már szó szerint kiabálva mondtam, hogy feljelentést fogok tenni jogtalan adatkezelésért és zaklatásért, mert fogalmam sem volt az általuk keresett személyről.

Amit le tud tud tiltani, az kapásból a jövedelmed 50%-a (jobb esetben "csak" a 33%-át tiltják le). Ha "szerencséd" van, ennyivel megúszod, a végrehajtót nem fogja érdekelni, miből, hogyan élsz meg. Ezt kisebb értékű tartozásnál csinálják, ha van jövedelem, amiből letilthatnak. Idéntől az a jogszabály, hogy 60.000 Ft-ot legalább meg kell hagyni, csak az e feletti rész tiltható, kivéve gyerektartás (ez utóbbi a saját megélhetés rovására is tiltható). Nagyobb értékű tartozásnál rendőrökkel jönnek ki a házhoz, és elvisznek mindent, ami mozdítható és eladható (pl. ékszerek, festmények, elektronikai cikkek, ha találnak kézpénzt azt is viszik). Még nagyobb értéknél az ingatlanból is kilakoltathatnak. A gond, hogy ezeket jó eséllyel a valódi értéküknél alacsonyabb áron fogják értékesíteni. Mint vevő is nagyon olcsón lehet hozzájutni ilyen lefoglalt ingóságokhoz.

Amit ajánlok, hogy próbálj meg egyezkedni velük, azaz fizetni. Te is eladhatod azokat az értéktárgyakat, amiket lefoglalhatnának, és többért, mint ők. Ha megállapodsz velük, lehetséges, hogy így kevesebbet kell fizetned, mint a jövedelmed 33%-a. Ha van valami, amit el tudsz adni (vagy bármi, amiből pénzt tudsz csinálni), akkor az jó "beugró" lehet, utána pedig meg kell állapodni meghatározott havi részletekben, amit minden hónapban időben be kell fizetni. Jobban jársz, mintha ők tiltják le a jövedelmed, vagy foglalják le az értéktárgyaidat.

2023. febr. 18. 09:02
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi jó részletes írást de engem alapvetően az érdekel hogy akkor ezek szerint bármekkora az adósság zavartalanul használhatja valaki a telefonját.
2023. febr. 18. 09:09
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem a szolgáltató felé van tartozása, akkor tudja használni a telefonját.
2023. febr. 18. 09:20
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szolgáltató felé van tartozásod, nem fizeted a telefon részletét, akkor magát a telefont is letilthatja a szolgáltató. Amennyiben csak az előfizetés van tőlük, a telefon nem, akkor a sim kártyát tiltják le.
2023. febr. 18. 09:25
 9/14 A kérdező kommentje:
A végrehajtóra szól a kérdés
2023. febr. 18. 09:27
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

De az ember általában nem a végrehajtónak tartozik.

A végrehajtó megbízást kap a banktól, telefon szolgáltatótól stb.

2023. febr. 18. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!