Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mobilgyártók miért spórolnak...

Mobilgyártók miért spórolnak ? Miért nem adnak töltött, fülhallgatót ? Régen miért adtak ? Régen miért nem spóroltak ? Simán tudnának adni ha akarnának.

Figyelt kérdés

2023. febr. 2. 18:05
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Kétlem hogy csak azzal lenne hajlandó, minden eszközömet egy régebbi fejjel töltöm és mindennel prímán működik.

2023. febr. 3. 14:54
 22/30 anonim ***** válasza:

a régebbi nálad egy utángyártott

olcsó másolat ?

2023. febr. 3. 15:03
 23/30 anonim ***** válasza:

A piaci versenyt nem értem ebből a szempontból, fordítva reálisabb lenne, hogy ha például én mobilgyártó lennék, más gyártókkal szemben én még adnék hozzá, ennyivel is “vonzóbbnak” lenni a konkurenciával szemben!

Ezt egyrészt az Apple kezdte el, újabb üzletpolitikai lépésként, hogy még ebből is plusz bevételük legyen, ha ugyanazon az áron felül még külön kell megvenni a töltőt, viszont sajnos több másik gyártó is átvette az ötletet (Samsung, Nokia, Sony, Google, Nothing Phone). Másrészt azért van benne környezettudatosság, kevesebb a hulladék, mert ha a töltőteljesítmény nem is ugyanaz, de a csatlakozók már sok éve egységesek (persze iOS és Android külön), így márkától függetlenül akár a régi töltővel is töltheted az új telefonodat! Viszont például a Motorola, az Asus, és az összes kínai gyártó kategóriától függetlenül máig adja hozzá a dobozban a töltőt is.

Ugyanakkor például a Samsungot nem értem: ahogy már említették, inkább csak a csúcskategóriás telefonjaihoz nem adta, az olcsóbbakhoz igen, és csak az A#3-as szériától kezdve csinálja ezt már a középkategóriában is! Az A52s középutas megoldása pedig végképp homályos: 25 wattos töltést támogat a telefon, és van hozzá a dobozban töltő, de az csak 15 wattos!

Kérdéses, hogy mi lesz 2026-tól, ugyanis akkortól a hulladékok csökkentése miatt az EU minden beépített akkumulátoros eszközhöz egységesíteni akarja a csatlakozót és a töltőteljesítményt is!

2023. febr. 3. 15:08
 24/30 anonim ***** válasza:

"A piaci versenyt nem értem ebből a szempontból, fordítva reálisabb lenne, hogy ha például én mobilgyártó lennék, más gyártókkal szemben én még adnék hozzá, ennyivel is “vonzóbbnak” lenni a konkurenciával szemben!"

De miért lenne jó az nekem, ha 3 töltő helyett 4 lenne otthon? Értem én, hogy kevesebbet kapunk mint eddig, de egy felesleges dolgot veszítünk.

"Viszont például a Motorola, az Asus, és az összes kínai gyártó kategóriától függetlenül máig adja hozzá a dobozban a töltőt is."

Ez az ő üzleti döntésük. Valószínűleg a töltő kivételével a telefon csomagolása és a csomag mérete is csökkent. A tengeri szállítás pedig a Covid óta nagyon megdrágult, tehát lehet ez egy érzékelhető mennyiségű költségcsökkentés a gyártó részéről.

"Kérdéses, hogy mi lesz 2026-tól, ugyanis akkortól a hulladékok csökkentése miatt az EU minden beépített akkumulátoros eszközhöz egységesíteni akarja a csatlakozót és a töltőteljesítményt is!"

A töltőteljesítményt is egységesíteni akarják? Minek?

Sőt, cserélhető aksit is akarnak, de az meg olyan szinten komplett hülyeség, hogy én nem hinném, hogy lesz belőle bármi is.

2023. febr. 3. 15:46
 25/30 anonim ***** válasza:

hiába van 25W töltő otthon,

az új 45W lehet tölteni,

ezért veszel 45W-ost.

ráadásul kiderül a 45W se gyorsabb!!!

igy nem környezet kimélő ...

2023. febr. 3. 17:13
 26/30 anonim ***** válasza:
Hát ha a 45W se gyorsabb, akkor minek veszel? :)
2023. febr. 3. 17:15
 27/30 anonim ***** válasza:

mert mikor veszed a mobilt, az eladó nem homályosít fel, hogy a 45W az csak reklám,

és elég az új mobilnak a régi 25W.

2023. febr. 3. 18:18
 28/30 anonim ***** válasza:

“A töltőteljesítményt is egységesíteni akarják? Minek?”

- erről Ursulát meg a többi “nagyokost” kellene megkérdezni Brüsszelben! A csatlakozó egyértelmű, de a teljesítményben én se látok rációt!

“mert mikor veszed a mobilt, az eladó nem homályosít fel, hogy a 45W az csak reklám, és elég az új mobilnak a régi 25W

- én erről még nem hallottam, hogy ez csak reklámfogás lenne, pedig így akár az Apple (20W) és a Samsung (25W) is megadhatnának eleve nagyobb értéket, nem kerülne nekik több pénzbe az adat, viszont többért tudnák eladni a telefont! De még ha csak reklámfogás lenne, az eladó akkor se “homályosítana fel”, hülye lenne, mert akkor kevesebbért tudná csak eladni, és/vagy esetlegesen a 45W-os töltő árától is elesne!

Számomra a Galaxy A52s a tökéletes telefon, mindenképp ilyet fogok venni, és bár ehhez ugyan van töltő a dobozban, de még plusz kettőt veszek majd hozzá, mert: a dobozban lévő gyári csak 15W, pedig a telefon 25W-ot is támogat, illetve egy mindössze 5W is jól jön az akksi kímélése érdekében, amíg alszom, éjszaka bőven van ideje töltődni!

#23-as voltam.

2023. febr. 3. 22:40
 29/30 anonim ***** válasza:

"illetve egy mindössze 5W is jól jön az akksi kímélése érdekében, amíg alszom, éjszaka bőven van ideje töltődni!"

Bocs, hogy beleokoskodok ebbe, de semmi értelme sincs venned egy 5W-osat. Ne hinném, hogy a Samsungokban ne lenne valamilyen intelligens töltésvezérlő, mint kb. minden telefonban. Ha felrakod éjszakára tölteni, akkor csak x %-ig tölt (mondjuk 80-ig), a maradék 20-at meg akkor kezdi el belerakni, amikor látja, hogy lesz az ébresztőd.

De még ha nem is csinálná ezt: egy 25 W-os töltő csak a mai 100 W-os kínaiak mellett tűnik lassúnak. Pár éve, amikor először volt olyan telefonom, ami tudott így tölteni, akkor elképesztően gyorsnak tűnt. Nincs értelme éjszakára töltőn hagyni, a reggeli készülődés 30-60 percében is bőven feltöltődik a telefon, feltéve ha nem minden nap 0%-ig meríted (ami viszont tényleg nem kíméli az aksit).

2023. febr. 3. 23:28
 30/30 anonim ***** válasza:

A kímélés érdekében amúgy se szoktam fullra tölteni, se 0-ra meríteni, állandó 20-80% között tartom!

Amúgy igen, tudom hogy nem lassú, mert az eddigi telefonom Galaxy A70 volt, ugyanígy 4500 mAh és 25W, 3 percenként 5%, tehát 0-100% is csak 1 óra lenne!

2023. febr. 3. 23:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!