Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért nem meri egyik telefongy...

Miért nem meri egyik telefongyártó se meglépni, hogy egyszerűen elhagya az előlapi kamerát?

Figyelt kérdés
A kamera miatti notch hasznos területet vesz el a kijelzőből. Elrejteni viszont rendkívül nehéz. Ha a kijelző alá helyezzük, akkor meg kell változtatni felette a pixelek szerkezetét, ami inhomogenitást okoz. Átfordulós hátlapi kamera is létezik, aminek viszont nagyon nagy helyigénye van. Az előcsúszó kamera pedig a sérülékenységet növeli. Miért nem meri meglépni egyik gyártó sem, hogy egyszerűen elhagyja az előlapi kamerát? Nem minden ember szelfizik és töltögeti a képeit facebookra a nap 24 órájában. Valakinek a megrontatlan kijelző sokkal fontosabb.
2023. febr. 2. 05:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%

"Nem minden ember szelfizik és töltögeti a képeit facebookra a nap 24 órájában."

Mert szerinteda az előlapi kamera csak erre jó? Mondjuk a videótelefonálás és hasonlók nem jutottak eszedbe?

"Valakinek a megrontatlan kijelző sokkal fontosabb."

Biztos van ilyen, egy a millióból...

2023. febr. 2. 06:05
 2/14 A kérdező kommentje:
Régen, amikor bejött a 3G, még nagy szám volt a videotelefonálás, de már szinte senkit sem érdekel. Igazán kiadhatnának legalább egy-két modellt szelfikamera nélkül, de teljes kijelző kitöltöttséggel, hogy legalább ennek a szűk rétegnek az igényeit kielégítsék.
2023. febr. 2. 06:23
 3/14 anonim ***** válasza:
69%
Amit a notch elvesz az minimális terület. Én szoktam videótelefonálni.
2023. febr. 2. 06:55
 4/14 anonim ***** válasza:
82%

"már szinte senkit sem érdekel"

És ezt milyen statisztikából olvastad ki?

Merthogy a hivatalos statisztikák azt mutatják, hogy a netezők 30-50% használja a vidóhívást: [link]

Sőt, felmérések szerint a fiataloknál már alapvető a videóchat: [link]

"Igazán kiadhatnának legalább egy-két modellt szelfikamera nélkül, de teljes kijelző kitöltöttséggel"

Nem hinném, hogy van annyi felhasználó, akit zavar a notch, és megéri miattuk teljes képernyős modellt kiadniuk.

2023. febr. 2. 06:57
 5/14 anonim ***** válasza:
67%
Az előlapi kamera csak egy pötty legtöbb esetben, nem értem miért zavar 🤔
2023. febr. 2. 07:11
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Max. gamer szegmensben menne el.

Egy klasszikus cégmodell esetén a növekedésben a befektetők bevonzása sem elhanyagolható. Beleteszik a pénzüket, amiből a cég finanszírozhatja a szükségleteit. De a befektetők amint rossz irányba mennek a dolgok, ki akarnak szállni. Tehát ők egy befolyásoló tényező. Mit néznek? A bevételt. A bevétel miből származik? Az eladásokból. 1000 mobilosból hány cserélne selfi nélkülire? Max 1? Jó irány a fejlődésre?

A másik dolog pedig az, ha senki nem megy ebbe az irányba, akkor rá vagy kényszerítve hogy abból válassz ami van.

2023. febr. 2. 07:36
 7/14 anonim ***** válasza:
Nekem sem tetszik ugyan ez a trend, de valószínűleg nem nagyon lenne rá kereslet, ezért. Van/volt néhány modell, amin alaphelyzetben nem látszódik, pl. szükség esetén kiemelkedik, elfordul, ilyesmi, de ezek is eltünedeztek. Iphone esetén (ami nekem nincs) fontos a FaceID-hoz, de talán Androidon is használnak gyengébb szintű arcfelismerést a bejelentkezéshez. Kisebb telefonokat is sokan hiányolnak, de valószínűleg szintén nem elegen.
2023. febr. 2. 10:16
 8/14 anonim ***** válasza:
Samsung J5 , a képernyőn kívül van a camera, az nem jó neked ??
2023. febr. 2. 11:38
 9/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom észrevetted-e, de 10-ből 9 embernek csak a kamera a fontos egy telefonnál. Azért nem hagyják ki az előlapi kamerát, mert akkor a potenciális vásárlók 80%-a nem venné meg azt a modelt. Nagyon sok a hiú szelfihuszár és igen, van létjogosultsága a videotelefonálásnak is, bár ez a kisebb hányad. A gyártóknak pedig az eladás a fontos így nem fognak kihagyni egy olyan funkciót, amit a célközönség 80%-a használni akar.

Részemről én sem használom az előlapi kamerát, mert nem selfiezek, a cégnél meg kamera nélkül megy minden meeting. Sőt, nekem egyetlen 8mpx-es kamera elég lenne a hátlapon, de sajnos a nagy átlagnak nem és a gyártók a nagy átlagra fejlesztenek.

Az ilyen igényeket max egy moduláris telefon oldaná meg, ami viszont ezidáig csak elméleti koncepcióig jutott.

2023. febr. 2. 12:38
 10/14 anonim ***** válasza:
54%
Egyébként hasonló a helyzet a tabletek kameráival. Nekem Surface-em van, és Windows Hello-val jelentkezem be, de másra nem használom. Itt is nyugodtan tesztelhetnék a piacot néhány modellel.
2023. febr. 2. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!