Az én telefonszámommal hívtak fel másokat, nem egyedi eset. Veled is előfordult már?
Elsősorban csak azért írom a bejegyzést, mert korabban nem találtam róla semmit az interneten magyarul, csak angolul. (phone number spoofing) Egy VOIP telefon használatával el tudják rejteni a saját telefonszámukat (akár az ország előhívót is) és random generált pl. magyar telefonszámot ír ki ilyenkor a hívott félnek.
Előző héten délelőtt két, kijelzett telefonszámú, de számomra ismeretlen ember keresett, hogy nemfogadott hívása volt a telefonszámomról. A második telefonáló arról is beszámolt, hogy bizalmas pénzügyi adatokat próbáltak tőle kicsalni. Szerencsére azóta nem keresnek. Telefonon beszéltem a szolgáltatómmal, a rendszerük szerint nem indítottam hívást abban az időszakban.
Teljesen mindegy ki és milyen számról hív, ha a bankkártya adataim után érdeklődik.
Amúgy én is tudok olyat csinálni, hogy más száma jelenik meg az enyém helyett, a munkahelyemen párszor megvicceltem vele a kollégákat.
Neked ezzel nincs semmi dolgod.
Ha pl. rendőrségi ügy lenne a dologból, úgyis leellenőriznek. Nekem is volt hasonló, de nem ugyanilyen, egyből kaptam egy hivatalos írásos megkeresést (mert az ország másik végén volt az ügy), és nyilatkoznom kellett. Visszaküldtem azzal a válasszal, hogy nem élek a tanúkénti nyilatkozattétel lehetőségével. Utána egyszer felhívott ugyanaz a személy, aki a levélben volt feltüntetve, és kérdezett a telefonszámommal kapcsolatosan, mivel kiderítették, hogy az előfizető egy cég, és a számlát egy másik személy fizeti, én pedig használom. Mondtam hogy ez így van rendjén, nem kívánok ebben sem nyilatkozni, ha más kérdés nincs, akkor köszönöm a beszélgetést.
Ennek már 3 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!