Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért nincs sok telefont...

Miért nincs sok telefont árusító webshopban bankkártyás fizetési lehetőség?

Figyelt kérdés

Nézegetek árukeresőn egy telefont, hogy hol olcsóbb, és azt veszem észre, hogy sok helyen, ahol ezernél is egyébként több értékelés van, csak készpénzes fizetési lehetőség van és pont annál az egynél látok bankkártyást, ahol sokan panaszkodnak, hogy átverik őket.

Értem, hogy a bankkártyás fizetéssel jóval nagyobb az esélye annak, hogy meglógnak a pénzzel, de ezt akkor úgyis leírnák az értékelésbe és rájukszállna a hatóság, szóval azt végsősoron nem értem, hogy, miért elvárás egy 150 ezer forint feletti telefon vásárlasnál a készpénzes fizetés a futárnál.

Mert ugye tudjuk, hogy a havi ingyenes készpénzfelvétel általában 150 ezer felett van meghatározva.

2023. jan. 18. 18:07
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Én ezt értem, de ezzel azt vázolod, hogy teszem azt, a telómánia.hu 3500 értékeléssel és megbízható bolt kitüntetéssel, 2006 óta fennálló cég feketén dolgozik. Mert náluk sem lehet bankkártyával fizetni.

Nem értem miért kell lekezelőnek lenni egyébként is.

Nyílván tudom, hogy ti se fogjátok tudni a választ, de ezzel az is igaz, hogy a ti válaszaitok sem lesznek mindenre ráhúzható tények.

2023. jan. 18. 19:29
 12/13 anonim ***** válasza:

"Csak annyit nem értek"

Leírtam a 2-esben.

Helyetted beleolvastam a weboldalokon található infókba

Aszongyahogy:

"Nem minden futárnál van bankártya terminál, a készpénzes fizetést javasoljuk!"

Tehát nem kötelező a készpénzes fizetés!!

"azt vázolod, hogy teszem azt, a telómánia.hu 3500 értékeléssel és megbízható bolt kitüntetéssel, 2006 óta fennálló cég feketén dolgozik."

Na pont az ilyen cégekről beszélek. Személyesen oda sem tudsz menni. Ennél már csak akkor lenne lejjebb ha előreutalást kérnének. Az ilyen cégek az illegalitás határán mozognak. A telománia ezek szerint egész jól csinálja ha még nem záratta be a NAV. Vagy lehet hogy a telománia.hu mögött már a sokadig dobós cég fordult meg csak idén :D

A Budapest, József krt 36. fszt 5 mint székhely meg valami cégtemető lehet egy gyors gugli keresés alapján. Most lusta vagyok jobban utánanézni. Az értékelésekről meg annyit, hogy abból meg annyit csinálsz amennyit akarsz. Az értékelésekből, pláne azok darabszámából manapság már semmiféle következtetést nem szabad levonni!

"Nem értem miért kell lekezelőnek lenni egyébként is."

Nem akartam az lenni bocsánat. Nem mindig van időm, türelmem mindenkinek szájbarágósan és szépen leírni a választ.

"Nyílván tudom, hogy ti se fogjátok tudni a választ"

Pedig tudjuk. Írtuk többen is. Az a te bajod ha nem hiszed el.

2023. jan. 18. 19:46
 13/13 anonim ***** válasza:
Kérdező! Azért nincs, mert megy a susmus. Mert ami a bankba megy arról tud a NAV is, ezért inkább a kézpénzt pereferálják. Meg kevered a szezon a fazonnal a 3-as válaszodban. OK, hogy magászemélynek ingyenes a pénzfelvétel, csakhogy mikor kártyával vásárolsz, akkor a tranzakciós dijat a bolt fizeti, meg persze a terminálnak is van dija. Valószínűleg nem kevés pénzt nyúl le havonta a bank. Nekem a múltkor a motorosboltban egy izzót nem engedtek kártyával fizetni, mert több lett volna nekik a levonás mint a haszon.
2023. jan. 18. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!