Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Én fotózok rosszul vagy a...

Én fotózok rosszul vagy a telefonom?

Figyelt kérdés
Xiaomi Redmi Note 11 Pro telefonom van. Csináltam vele nagyon szép képeket a nyáron, nyaraláskor, tény hogy akkor nyilván nagyon jó fényviszony volt. Viszont kezdem úgy érezni, hogy mintha gyengült volna a kamerája. Voltunk egyszer bowlingozni és ott fotóztam, ott nagyon rossz fényviszonyok voltak, plusz bemozdult is az ember és nagyon rossz képek lettek. Vagy csak a rossz fényviszony miatt lettek azok?

2023. jan. 17. 21:48
A kérdező szavazást indított:
Én fotózok szarul
A telefon fotóz szarul
Csak rossz fényviszony a rossz a kép
Más tényező miatt lesz rossz a foto
18 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
85%

Általában ott válik el egy telefon kamerájának a minôsége, hogy rosszabb fényviszonyok közt milyen képet csinál.

Csodára egy iphone sem képes, viszont jó fényviszonyok közt egy 5 éves telefon középkategóriás is elfogadható képeket csinál

2023. jan. 17. 21:57
 2/9 A kérdező kommentje:
Persze, de egy iPhone jobban kamerára van építve.
2023. jan. 17. 22:01
 3/9 A kérdező kommentje:
Jó, akkor csak a rossz fényviszony miatt ilyen.
2023. jan. 17. 22:15
 4/9 anonim ***** válasza:
86%
Valószínûleg igen.
2023. jan. 17. 22:56
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A rossz fényviszonyok is sokat jelentenek, mert sok fénnyel nem nehéz jó képet csinálni, a rossz fényviszonyoknál jön elő, hogy mit nem tud a kamera.

Viszont te ugyanúgy hibás vagy/lehetsz benne, mert ha jobban értesz a fotózáshoz, tudod, hogy mi hogyan működik, akkor többet tudsz tenni érte, hogy ellensúlyozd a rosszabb körülményeket és így is tudj jobb képeket készíteni.

Pl.

Ha odafigyelsz, hogy melyik irányból világítanak erősebb fények és úgy helyezkedsz, hogy ezek ne szembe legyenek, hanem a fények irányából fényképezz, akkor jobbak lehetnek a képeid.

Ha kevés a fény érdemes vagy letenni, megtámasztani, vagy minél stabilabban tartani a telefont, hogy legalább a telefon ne mozogjon annyira. Bizonyos helyzetekben mozgó dolgot jobban/érdekesebben lehet fotózni, ha inkább a mozgást követed a telefonnal, hogy aki mozog élesebb legyen és a háttér meg nem baj, ha jobban elmosódik.

2023. jan. 18. 13:13
 6/9 Morzsi007 ***** válasza:
100%

Az olcsóbb vagy alsó-középkategóriás mobilok ott véreznek el, mikor kevesebb fénynél fotózunk.

Itt jön ki a lencse, szenzor és képfeldolgozó rendszer gyengesége. Megnő a záridő, hogy több információt gyűjtsön a témáról, de ekkor jön a bemozdulás, elmosódás, a másik a zajosodás, feltolja az iso értéket a szoftver.

Nappal, kint napsütésben közelről szinte mindennel lehet jó minőséget produkálni. Az ilyenfajta mintaképeket nem is kell figyelembe venni, minden mást inkább.

2023. jan. 18. 14:05
 7/9 A kérdező kommentje:
Értem köszi
2023. jan. 18. 16:01
 8/9 anonim ***** válasza:
59%
Egyébként a legprofibb fényképészek is természetellenesen sok fényt használnak, mert a profi gépeknek is kell...
2023. jan. 18. 18:19
 9/9 anonim válasza:
Hát nem is kell válaszolnom. Sok a hasznos válasz.
2024. jan. 5. 07:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!