Az iPhone-ok hány évig vannak támogatva (működnek rendesen)?
Fontolgatom hogy vennék iPhone-t, de használtan. Nincs szükségem feltétlenül a legújabb funkciókra, így a készülék tudását tekintve nekem jók lennének a régebbi modellek is, úgyis csak böngészek, chatelek, google alkalmazásokat használok, zenét hallgatok és néha videókat nézek, ehhez nem kell a legmodernebb csúcstechnika.
De nem tudom náluk hogy működik ez, mennyi ideig támogatnak egy-egy szériát? Meddig használható? Ha veszek mondjuk egy 2-3 éves készüléket azt még tudom használni 1-2 évnél tovább?
Attól hogy nem kapja meg a legújabb iost, még használható.
iPhone 8/8+-nál régebbit már ne vegyél!
Még jobb!
Nem feltétlenül igénylem az újdonságokat, csak működjön minél tovább. (Ezt egyszer már megszívtam a Windows Phone-nal :D )
8-nál régebbit nem akarok, ma valamennyire utánanéztem és leginkább az XS tűnik jónak, a többi vagy kevésbé jó vagy számomra túl drága...
Az Apple általában hosszú ideig támogatja a készülékeit frissítésekkel és biztonsági javításokkal, de az egyes modellek támogatási ideje eltérő lehet. Általában az újabb modelleknek hosszabb a támogatási idejük, de az iPhone-ok általában legalább 5 évig kapnak frissítéseket az első megjelenésüktől számítva.
Ha egy használt iPhone-ot vásárolsz, akkor érdemes olyan modellt választani, amely legalább 1-2 évig még támogatott lesz. Az iPhone 6s például még mindig támogatott, és bár 2015-ben jelent meg, továbbra is használható az iOS 15-ön.
Ezenkívül, amikor használt iPhone-t vásárolsz, fontos ellenőrizni a készülék állapotát. A használt iPhone-ok esetében gyakoriak lehetnek a problémák, például a rossz akkumulátor-élettartam, a kijelző sérülései vagy a kamera hibái. Ezért javasolt a vásárlás előtt ellenőrizni a készülék állapotát, lehetőleg megbízható forrásból, mint például egy megbízható használt áruház vagy egy megbízható eladó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!