Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ez mivel magyarázható?

Ez mivel magyarázható?

Figyelt kérdés
Ha valakivel beszélek valamiről, bármiről, még aznap biztos, hogy a telefonom valamilyen felületen feldob róla reklámot, pedig nem kerestem rá korábban.

2023. jan. 13. 23:22
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
Ez engem is érdekelne, mivel nálam is ugyan ez a helyzet. Ma a lámpákról beszéltünk a melóhelyen, aztán most így estére csakis lámpákról dob fel hírdetést.
2023. jan. 13. 23:48
 2/7 anonim ***** válasza:
86%

Mert az android hangfelismerője fut a telón. Így tud neked személyre szabott hirdetéseket kiadni.

Inkább az a para, amikor elmegy melletted egy zsír új toyota, te utána fordulsz és akkor kapod a toyotás hirdetéseket...

2023. jan. 14. 00:17
 3/7 anonim ***** válasza:
77%

Azzal, hogy a nagytestvér mindig figyel.

Google, Microsoft, Facebook, Apple meg kb. az egész web folyamatosan figyeli, monitorozza, profilozza a felhasználót, tehát adatokat gyűjt rólad, hogy aztán az adataidat eladják és hirdetéséket kapj. Így próbálónak meg manipulálni.

És nem, ez nem összeesküvés-elmélet. Ez bizonyított valóság.

Telódon kapcsold ki a mikrofon engedélyeket és csak azoknak az alkalmazásoknak engedd amiknek tényleg szükséges. Ne regisztrálj minden random oldalra, social mediara, stb.

Google helyett használj duckduckgo keresőt amikor csak lehet. Kapcsold ki a helymeghatározást. Használj reklámblokkolót. Chrome helyett válts Firefox böngészőre, sokkal biztonságosabb és jobban tiszteletben tartja a felhasználó magánszféráját, elérhető PC-re, Androidra, IOS-re, tegyél fel rá reklámblokkolót, én a Ghosteryt javaslom. Ez különféle nyomkövetőket is blokkol, nem csak reklámokat, stb, stb.

Jobban oda kell figyelni a magánszférára és többet nem fogsz ilyeneket kapni, mert nem fognak tudni annyira profilozni.

2023. jan. 14. 00:23
 4/7 anonim ***** válasza:
56%
Olyan tesztről még nem hallottam, hogy kifejezetten ezért beszélgettek volna valamiről, amiről amúgy nem beszéltek volna, pl. babakocsikról. Mert egyébként lehet véletlen, vagy egy korábbi keresés eredménye is.
2023. jan. 14. 07:20
 5/7 anonim ***** válasza:
28%
azért beszélsz róla mert valamiért érdekel, ha érdekel utána néztél, a keresőbe írt szavakat később reklámokban látható,
2023. jan. 14. 16:37
 6/7 anonim ***** válasza:

Az okoseszközök a tömegek megfigyelésére -és manipulációjára lettek kitalálva, nincs új a nap alatt, maguk a telefonok pedig eleve hang -és képadatok vezeték nélküli hálózaton történő továbbítására rendeltettek.

A telefon rögzíteni -és továbbítani képes minden olyan adatot, amit lát a kamera, hall a mikrofon, megjegyez a szoftver. Így nem nehéz szinte azonnal, másodpercre pontosan feldobni Vér Pistikének egy Suzuki reklámot ha az említett márkához tartozó kocsiban utazik éppen, és ezt látja a kamera, vagy egy Tinder reklámot, ha a kocsiban utazás közben azt meséli a barátainak, hogy nemrég szakított, és ismét párt keresne.

2023. jan. 14. 19:55
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem azóta nincs ilyen gondom, mióta töröltem magam a facebookról.

A Google-n pedig be tudod állítani, hogy kérsz-e számodra releváns hirdetéseket vagy sem. (Keresési előzményekből, korábbi böngészési adatokból egy algoritmus segítségével dob fel "neked való" reklámokat)

Amíg volt facebookom, és fel volt rakva az alkalmazás, addig én is kaptam olyanokat, amikről csak szóban beszélgettem.

2023. jan. 15. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!