Milyen érzés telefonnal fizetni?
Azt vettem észre, hogy a telefon biztosabb kártyás fizetéskor. Sokkal távolabbról érzékeli a terminál. A kártyát van hogy 3-4x oda kell érinteni. (A megmondóembereknek előre szólok, hogy ne gépeljenek feleslegesen: ki lett cseréltetve a kártya és az új is szar! Meg az előző előtti is az volt...)
Kovidban tök jó volt, hogy a bolton belül gyakorlatilag sehova nem kellett hozzáérenem, mivel a telefonon történő azonosítás után semmekkora összegnél nem kell PIN kód. Saját kosárban, önkiszolgáló kasszában végig lehetett menni úgy, hogy csak a termékeket fogom meg. Azt is csak az egyik kezemmel, a másikkal nem nyúlok sehova és tiszta marad.
Mivel a telefon a kártya másolata, klónja, ezért ha elutasítja, akkor a kártyát is el fogja utasítani!
Jártam is így. A kártyát már a chip olvasóba raktuk be és úgy sem akart működni. Persze mögöttem már ment a ciccegés. Másnap meg az előttem lévő embernél játszotta el ugyanezt a gép. Akkor mondtam pénztárosnak hogy én tegnap szívtam vele... kiderült, hogy a gép romlott el. Valami komolyabb baja lehetet, mert még 1 hét múlva is szétszedve állt ott :D
A telefonos fizetés jó és kényelmes.
Aki meg a táskában lévő kistáskában lévő nagyzsebben lévő kiszsebből elő akarja bányászni a pénztárcáját és abból a kismacskás fényképek közül kiválogatja a kártyáját - visszafelé ugyanez a folyamat lejátszódik még a pénztárnál! - az tegye nyugodtan abban a tudatban, hogy mögötte mindenkit feltart és mindenki utálni fogja.
Ja és ezt persze kétszer játsza el, mert az elején még a klubkártyát is elő kell bányászni ugyanonnan és ugyanoda vissza is kell tenni.... Csak mondom, hogy a telefonokra van már mindenféle hűségkártya app is.
... vagy a csivavában lévő chippel.
:)
#14. Nadrág bal zsebében lévő pénztárca elővétele ugyanannyi idő, mint a jobb zsebben lévő telefon elővétele.
A kifejezetten erre a célra fenntartott "rekesz" / "zseb" a pénztárcán lehetővé teszi, hogy a szétnyitott tárcából ne kelljen kivenni a bankkártyát.
Így a szétnyitás és odaérintés kevesebb időt vesz igénybe, mint a telefon feloldása, és odaérintése.
Ettől függetlenül van, amikor a telefont használom fizetésre, de van, amikor a fizikai bankkártyát.
Készpénz szintén kiválogatva lapul a tárcám megfelelő zsebében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!