Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Sokan miért hiszik ,hogy ha...

Sokan miért hiszik ,hogy ha butatelefont használnak akkor nem lehet őket lehallgatni?

Figyelt kérdés
Szerintem tök mindegy hogy okostelefonod van vagy buta telefon. Szerintem ha a hivatalos szervek le akarnak hallgatni vagy meg akarnak figyelni akkor már az lényegtelen, hogy milyen telefonod van. A butatelefont esetleg a fb vagy a gugli nem tudja lehallgatni és nem kapsz reklámot.
2023. jan. 6. 22:35
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Mit írtak meg a facén? Nem mindenki ugyanazt olvassa. De amúgy a 8-as leírta az igazat.
2023. jan. 7. 06:56
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem szimplán a lehallgatásról van szó. Az okostelefon gyártók megtehetik hogy megfigyelik az adataidat meg a tevékenységeidet és visszaélnek velük(lásd: Huawei botrány), addig ez az eshetőség még a butatelefonnál nem áll fenn, hiszen nincs is lehetőségük rá
2023. jan. 7. 10:25
 13/21 anonim ***** válasza:
32%

„Megírták a facen, az nem elég hiteles? :)“

Az ilyen megjegyzés ellen szinten alluli lenne bármilyen indokot is felhozni.

Nézd, neked a face a hivatalos forrás, nekem a Cybersicheeheitsagentur és a cégünk megfelõ részlege, akik 6 hónapnál régebben updatelt telefont be sem engednek a hálózatba. Elég nagy informatikai konszernrõl beszélünk, de mivel én nem vagyok olyan felvilágosult a témában mint te, csak az említett szakemberekre hagyatkozhatok.

Az a botrány ugye azért megvan, hogy pár éve egy német halálesetnél simán összeszedték aut a 20-30 embert telefonadatok alapján, aki a közelben járt és láthatta. Persze buta telefont is lehet követni, hogy kb merre volt, csak talán mégsem olyan pontos.

2023. jan. 7. 10:32
 14/21 anonim ***** válasza:
81%

"Az a botrány ugye azért megvan"

Nekem nincs meg, melyik baleset volt ez?

2023. jan. 7. 10:35
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

"Sokan miért hiszik ,hogy ha butatelefont használnak akkor nem lehet őket lehallgatni?"

Ez milyen forrásból származó infón alapul?

2023. jan. 7. 12:56
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
13-as, nem véletelnül tettem a végére szmájlit, de úgy tűnik, ez nem elegendő...
2023. jan. 7. 14:14
 17/21 anonim ***** válasza:

16: én meg nem tettem „szmájlit“, de úgy látszik, szmájli nélkül már a szarkazmust sem ismered fel. Az okotelefon és a modern kommunikáció tényleg ennyire elbutítja az embereket?

Ha a magyar nyelvet általános iskolás szinten mūvelnéd, rájöttél volna, olcsó feleselésnek vettem a hozzászólásodat. Innentõl fogva, valóban a face lehet neked a hiteles forrás, csak tagadod, mert hát hallottad valahol, hogy ezzel okosabbank tūnhetünk, ha számunkra ismeretlen témában próbálunk okosnak tūnni.

2023. jan. 7. 14:32
 18/21 anonim ***** válasza:

14 meg kell keresnem, 6-7 éve valami discoban lökdösõdtek, aztán késõbb meghalt az ember, de részeg volt, nem lehetett tudni, hogy elesett egyedül, vagy a bunyó következménye volt, így tanúkat kerestek. Persze senkinek sem hiányzik a tortúra, nem jelentkeztek. Aztán mobil adarok alapján berángattak tanúnak embereket, akik a környéken voltak.

Volt utána felháborodás, hogy ez mennyire lehet jogszerū.

2023. jan. 7. 14:38
 19/21 anonim ***** válasza:
2023. jan. 7. 14:46
 20/21 Macskás Arnold válasza:
100%
Nem butatelefon, hanem downgrade, így hívják a védekezési módot. Lehet az a telefon akármilyen buta, ha nem régi, benne van ami a hatóságnak kell. Ha régi, de még elmegy a rendszeren és van névtelen (talált, vett, külföldi, feltöltős sim.ed, persze készpénzzel kisboltból feltöltőkártya, nem a számládról) amiről és amire senki ismerősődet nem hívtad és az se hívott, akkor ott nagy fejtörést okozol. Vagy olyan drága lekövetni, hogy elállnak tőle, vagy mindent bevetnek. Dehát aki olyat csinál, az nem használ se mobilhálózatot, se internetet, se vonalast. Megvan arra már párezer euróért az olyan rádiótechnika, amivel akár digitálisan, félsávban, másodperc alatt leadod valami spy number station típusú vagy más erre való titkosítással és megpattantál az offroad pozíciódból, aztán fújhatják. De mifajta népeknek minek.
2023. ápr. 25. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!