SAMSUNG telefontípusok tudása közötti eltérések?
Úgy adódott hogy észrevettük rokonok, barátok és jómagam Samsung telefonjaink között, hogy van bizony pár szoftveres eltérés, mely szerintünk különbséget akar tenni a típuskategóriák között direkt. Azok érdekelnének, hogy ki miről tud (még)?! Mondok példát.
Az S22 Ultra gyári képszerkesztőjében van tárgyeltávolító opció mellett árnyék és tükröződés eltávolítás is, ugyan ez a Galaxy A52 5G-nél már nincs meg. Mindkettő Android 13 és One UI 5.0. Nem is lehet azt tovább frissíteni, egyszerűen az A525G nem kapta meg ezt.
Ezután egy rokonomnál meg a Galaxy (azt hiszem) A23-ban nincs Smart View, amivel ki tudnánk a telefon képét tükrözni okos tv-re ugyanazon a WiFi hálózaton amin a tv is van, a többi (magasabb kategóriás Samsung) telefonokon meg már van ilyen lehetőség.
Van jó pár összehasonlító videó, meg cikk a neten a különböző márkák, vagy ugyan annak a típusnak az előző / frissebb verziói között ahol kiderülnek ilyen dolgok, de ugyan abban a szoftveres környezetben a típus kategóriák között nem nagyon láttam még erre vonatkozóan. Ez mondjuk segíthetne az új telefon vásárláskor többeknek is például, mert össze lehet a telefonokat hasonlítani a fizikai jellemzőik alapján bárhol a neten, a tudásukról meg külön külön olvashatsz ugyan teszteket, de az nem ugyanez, ahol kiderül hogy "ja, én azt is szerettem volna hogy tudja a telóm".
Fontos hogy most nem a hardveres különbségekre gondolok mint S-Pen vagy zoom kamera ami az egyikben van a másikban nincs, csak olyan szoftveres különbségekre, ami konkrétan a gyártó döntése hogy ebbe a kategóriájú telefonba beleteszi, a másikba meg nem, pedig a vas engedné...
Az Apple legalább ugyan azt a chipet rakja bele az SEbe mint a cucckategóriáséba….
Hol vagy Samsung ? 😂
"Az Apple legalább ugyan azt a chipet rakja bele az SEbe mint a cucckategóriáséba…."
Ettől függetlenül ugyanúgy vannak szoftveres eltérések a telefonjaik között, még akkor is, ha egyébként ugyanazt a verziójú OS-t futtatják. :)
Pl. az új funkcióként bejött képkivágás sem működik minden, jelenleg is támogatott iPhonen. A FaceId sem működik mindegyik típusban maszkban, sőt most jött be az az iPad-ekben ezeréve létező funkció, hogy a telefont eldöntve is működik a FaceId, de ezt sem kapta meg az összes típus, a 11 Pro Max-on pl. nem működik, a sima 13-mon meg igen.
"mely szerintünk különbséget akar tenni a típuskategóriák között direkt."
Jó reggelt.
A széria-->Középmezőny
Note széria--> Csúcskategória
S széria--> Csúcskategória
M széria-->Belépőszint
"AZ én kérdésem arra vonatkozott, konkrétan tudnátok-e még szoftveres különbségeket írni,"
Tudnánk, de minek?
" ebbe a kategóriájú telefonba beleteszi, a másikba meg nem, pedig a vas engedné..."
A vas engedné, a szoftver engedmé, az ár engedné, ha abban van, ebben miért nincs, minden telefonba mindent ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!