Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » 50Mpx-es felbontású, 64GB-os...

50Mpx-es felbontású, 64GB-os tárhelyű telefonon hány kép fér el kb?

Figyelt kérdés
2022. dec. 27. 16:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Megnézed, hogy mennyi szabad helyed van (mert a 64GB-os tárhelyű sosem 64GB-os tárhelyű, ott van még rajta a rendszer, stb).

Lőssz pár képet (fényeset, sötétet, színeset, egyszínűt) olyan beállításokkal, amik neked megfelelőek.

Megnézed egy kép átlagban mennyit foglal.

Osztod vele a tárhelyet.

2022. dec. 27. 16:20
 2/8 anonim ***** válasza:
79%
Elég sok, mert 50-el sem jobb, mint 12-vel.
2022. dec. 27. 16:25
 3/8 A kérdező kommentje:

Még nem vettem meg a telefont. Akinek kb 50Mpx-es kamera van a telefonján egy átlagos kép kb hány MB helyet foglal? (Pl. Egy tájkép, vagy egy épületről kép nappali fényben?)

Azon gondolkozok, hogy vajon elég lesz-e a 64GB, (igen a rendszer és egyebek miatt lejön pár giga.)

Nem tudom, hogy inkább kisebb felbontású kamerájú telefont vegyek a kinézett helyett, vagy a képek mérete miatt 50Mpx-hez már 128GB-os telefon kellene.

Biztos, hogy nem jobb a minőség 50-el, mint 12-vel?

2022. dec. 27. 16:58
 4/8 anonim ***** válasza:
89%

12Mpx felett már nem nagyon látod a különbséget.

Ne ess bele a megapixel-számlálási hibába.

2022. dec. 27. 17:13
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem is csak a látásról van szó, végső soron persze arra készül a kép, de fizikailag se biztos hogy számít. A megapixel ugye a képérzékelő szenzor felbontását jellemzi, mik azok a legkisebb részletek, amik még megkülönböztethetők a képen. Ezt nem csak a képérzékelő elem mérete szabja meg, ti. hogy mekkora beeső területen szedi össze a fényt, hanem az is, hogy ott a fény már eleve mennyire fókuszált, vagyis mennyire származik egy forrásból az oda érkező fénysugár. Ez utóbbit az érzékelő előtti optikai rendszer minősége befolyásolja. Na most ugye látjuk mekkora optikák vannak profi fényképezőgépeken, és mekkorák a telefonon. Amikor miniatürizálni próbálják az optikát, a minőségét a mérettel arányosan kell egyre jobbra kidolgozni. Bizonyos határokon túl ez biztosan nem megy, tömeggyártott, értelmezhető árú termékeknél legalábbis.
2022. dec. 27. 17:26
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nincs laptopod vagy PC-d, amire lemented a képeket?

Ha nincs, akkor van több opció is.

Vegyél felhőtárhelyet(vannak ingyenesek is).

Google drive 100GB havonta csak 690ft.

Külső HDD-re is érdemes lehet beruházni. Fájlok tárolására tökéletes.

Én egy terrásat vettem használtam 10-ezerért.

Telefonom nincs egy darab kép se. Mindent a felhőben tárolok, ami ingyenes egyébként. Mega a neve.

Szinkronizálva van az PC-m egyik partíciójával, szóval ha átmásolom a gépemre a képeimet, akkor azonnal felkerül a felhőmbe is. Praktikus.

2022. dec. 27. 18:15
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem jobb az 50 és nem is kényszer abban fotózni, mert amelyik kamera 50-es, az tudja a 12Mpx-t is.
2022. dec. 27. 18:54
 8/8 anonim ***** válasza:

Az általam ismert telefonok 100%-a alapvetően 4K-s (tehát "12 megapixeles") képet csinál alapbeállításként. Egyrészt a hétköznapokban nincs szükség ennél nagyobb felbontásra - a képminőség rovására is megy, ha nincs elégséges fénymennyiség - és a tárhelyigénye is jóval nagyobb. Egy 50 megapixeles kamera képe kb. tök ugyanannyi lesz, mint egy 12 megapixeles, vagy egy 200 megapixeles mobiltelefon kamera képe. Nekem kb. 2,5-4 mega között vannak a 12 megapixeles (4k felbontású) képek méretei.

A 64 giga háttértárból azért arra számíts, hogy akár egy 10-est is elfoglal a rendszer önmaga.

Én alapból a 128 gigás háttértár méretet tartom az arany középútnak telefonon, de ha nincsenek nagy igényeid, akkor a 64 is élhető, főleg ha használsz felhőtárhelyet... de hosszú távra akkor is inkább a 128-at ajánlanám.

2022. dec. 27. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!