Hogy állíthatok be új ip-címet android telefonon az otthoni wifi hálózatban?
A rooter minden eszköznek automatikusan kioszt egy ip címet, ami alap esetben nagyon jól működik. Az hálózaton lévő wifis nyomtató fix ip címen van, 192.168.0.199, amit a telepítéskor állít be automatikusan a nyomtató. Ezt lehet utólag változatni, de most nem tehetem meg, mert akkor a hálózat összes gépén kézzel kellene átírni a nyomtató elérési porját.
A probléma az, hogy ha én is felcsatlakozok a telefonommal a wifire, akkor az én androidos telómnak is ugyanezt az ip-címet osztja ki a rooter és lecsatlakoztatja a nyomtatót.
Mintha fix ip-címe lenne a telefonomnak is, pedig nem adtam neki fix ip-t. Nem is értem, hogy ezt miért csinálja mostanában, két évig jól működött a rendszer.
Hogyan tudnám ezt megoldani, hogy adhatok másik fix ip címet a telefonomnak?
DHCP tartományon belül NE legyen fix IP-s eszköz.
Vagy a tartományt vagy az eszközt át kell állítani.
A routerben állítsd be azt az IP tartományt amin belül a DHCP automatikusan címet oszt.
A tartományt úgy állítsd be hogy a nyomtató fix IP címe ne legyen benne.
Pl. 0-100
Állítsd át a dhcp tartományt.
A legegyszerűbb, ha a dhcp tartomány kezdete 192.168.0.1, a vége pedig 192.168.0.190
A dhcp automatikus tartomány szűkitése megoldotta, a teló másik ip-re került és a nyomattó is visszatért a fix ip-vel.
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!