Valóban ártalmas az az akkumulátorra nézve, hogy mindig 5% nál teszem fel töltőre és 100%-ra feltöltöm?
Azért szoktam így mert így két napot kibir nálam, de hallottam ezt azt “használd 20 es 80 között és sokáig birja majd az akku”
Ha így használnám akkor csak a max 60%-ot használnám fel, érdemes ezze torodni ?
iPhone 13
Köszönöm a választ!
terjesszétek csak ezt a hülyeséget, és sosem fog kikopni a köztudatból...
"érdemes ezze torodni ?"
ha neked megéri hogy egy hónappal tovább bírja az akku 3 év alatt, közben a 3 évet meg folyamatos szenvedéssel meg aggódással töltöd, hogy jaj mi lesz a telefon akkumulátorával, akkor hajrá, egyébként egyáltalán nem
az akkuban van túltöltés és túlmerülés elleni védelem is, amit te 100%-nak látsz, az valójában az akku tényleges kapacitásának kb 90%-a.
azt ajánlom, hogy minden évben tegyél el egy tizest, és ha baj lenne az akkuval 3 év után, de te még használni akarod, akkor abból a 3
na szóval véletlen elküldtem :D
...akkor abból a 30 ezer forintból bőven ki fog jönni egy akkucsere hivatalos helyen, gyári akkuval. Cserébe nem kell ilyen baromságokkal foglalkoznod meg a telefont lesni, hogy mikor lesz 20% meg 85%.
Az akku ígyis-úgyis tönkre fog menni, teljesen mindegy, hogy egy hónappal korábban vagy később.
Minél sűrűbben cserélik az emberek a mobilt, annál inkább aggódnak az akksi élettartamért.
Tojok rá mikor meddig van, és még sosem csökkent az élettartama.
Nem ártalmas.
Amit a telefon 0%-nak mutat és kikapcsol az még kb 3V körüli akkumulátor feszültséget jelent. Egy li-ion akksi pedig 2,5V-nál alacsonyabb feszültségnél szenved károsodást.
Nem hülyék teljesen a gyártók sem, ha hamar tönkremenne az akku, akkor gariban cserélgetniük kellene. Jó akkumulátor töltő és védelmi elektronikákat építenek be és ezeken is frissítik folyamatosan a szoftvert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!