Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Van itt olyan aki nyomógombos,...

Van itt olyan aki nyomógombos, nem okostelefont használ? És mi az oka?

Figyelt kérdés

2022. nov. 14. 14:05
 1/7 Kólauborkával ***** válasza:
100%
Az anyukám, mert tőlünk kapta. Igaz, kapott azóta 3 okost is, de neki a nyomós kell…
2022. nov. 14. 14:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az okostelefon képernyőjére ha erősen rányom, nem az történik, amit akarna. Gyengén meg nem tud rányomni, mert öregen már nem jó a kézkoordinációja.
2022. nov. 14. 14:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyomogombost IS használok. Miért? Mert havonta egyszer kell tölteni.
2022. nov. 14. 14:17
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Két telefonom van, egy nyomógombos "buta" meg egy érintőképernyős "okos". A nyomógombos van mindig nálam, annak tudja mindenki a számát, azt használom telefonálásra. Egyáltalán nem érzem szükségét, hogy állandóan online legyek, van életem. Az okost csak akkor viszem magammal, ha utazok valahova, inkább csak elütni az időt netezéssel.
2022. nov. 14. 15:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
fėrjem csak butåt hasznål. én meg csak okost.
2022. nov. 14. 18:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Mert nyomos az oka, ennyi:)
2022. nov. 14. 20:01
 7/7 Cubina ***** válasza:

Már akkor is utáltam a telefonokat, amikor bejöttek az első, szürke képernyős modellek. Hirtelen mindenkinek ott lógott a fülén, hirtelen mindenki fontos lett, és mindig a tömegközlekedési eszközön kellett rendezniük üvöltve a magánjellegű, illetve üzleti hívásaikat. Mindenkinek hallania kellett, hogy mikor és hol lesz az állásinterjú, mikor tudja Jóska leadni a projektet, illetve hogy Mariska néni kisunokája milyet kakilt és taknyos volt a múlt héten. Teljesen alap dolgokról volt szó, amit személyesen, vagy otthoni hívással is le lehetett rendezni. Amik nem érdeklik a többi idegen embert, mégis kötelesek végighallgatni. Ez a „szép szokás" a mai napig megmaradt.

Nagyon sokszor történt olyan, hogy a „fontos" illető jó hangosan beszélt a telefonba már vagy 10 perce, amikor hirtelen megcsörrent a készülék, valaki tényleg hívta. Jól leégtek ilyenkor, hiszen lebuktak, hogy csak imitálták a beszélgetést. Odébb is mentek gyorsan. A saját szomszédomnál is láttam, hogy a kikapcsolt telefonjával beszélget. Nagyon szánalmas!

Nekem már akkor modern, mindent tudó számítógépem volt nagy monitorral, nagy billentyűzettel, amikor a telefonok még semmit se tudtak. Ingyen tudtam hívni a neten keresztül bárkit és sms-t is tudtam küldeni telefonra. Komoly programok és játékok voltak telepítve.

Amikor bejöttek az első érintős mobilok és egyre több extrát tettek rájuk, az emberek onnantól szó szerint lesz@rták egymást. A mobilok fejlődésével az emberi kapcsolatok kezdtek tönkremenni. Mostanra ott tartunk, hogy már a pici gyerekek kezébe nyomják, hogy addig se zavarja a szülőket, akik szintén csak nyomkodnak. Ezért történt az, hogy szinte senki nem tud semmit, csak a telefont nyomogatni. Mindent a neten néz meg, nem a selejtes agyában kotorászik. Régen tanultak az emberek. Most már meghalnának a telefonjuk nélkül, mert hirtelen elöntené őket a sötétség és a dolgozatnál is kimennek a vécére netezni, hogy megkérdezzék a megoldást.

Nekem a számítógépem azóta még modernebb lett, és most is többet tud, mint a legokosabb telefon. Amit szégyen okosnak hívni, hiszen maga a készülék semmit se tud, mindent az internet és külső programok tesznek lehetővé. Ha nem lenne rajtuk net, az okostelefonok mennének a kukába.

Van egy nyomógombos telefonom, az elég arra, hogy itthon lebeszéljem, amit kell. Magammal vinni nem szoktam, az utcán, tömegközlekedésen meg a boltban a pénztárnál úgyse beszélném meg a dolgaimat, végül is senkire nem tartoznak a magánügyeim, ráadásul senkit nem is érdekel.

Büszke vagyok rá, hogy nem vette el az életemet a mobiltelefon.

2022. dec. 8. 02:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!