Az akku melegszik,de a telefonnál a kis led nem világít ami jelzi hogy töltve van. Mi lehet a probléma?
3.85 V-os az akksi,de 3,67-et mértem rajta.
Ez már halott vagy sem?
Tehát halott az akksi.
Vezetékekkel táplálva(C csatlakozó port után) sem indul el.
:/
Hideg akksi,az agya meg melegszik...
Na ebből ki kéne bányásznom az adatokat.
Szerezz egy bármilyen, 3,6-os akksit.
Szereld ki óvatosan a rossz akksiból a vezérlő panelt. Két "szállal" csatlakozik a tényleges akku-cellához. Készíts egy akksi-másolatot, ami akkora, mint a rossz akksi. Én újságpapírból szoktam a szükséges méretű lapokat kivágni, és a szükséges mennyiséget egymásra rakni, a vastagság eléréséig. Ezután egy réteg szig-szalaggal, vagy celluxal összerögzítem.
Ezután készíts két vékony vezetékkel kivezetést a panelról onnan, ahol eredetileg az akksi-cellához csatlakozott.A panelt rakd be a telóba, és a másolat akksit berakva szorítsd be. Csatlakoztass a két kimenethez egy tetszőleges, 3,6-os áramforrást. Kiválóan alkalmas erre a célra bármilyen másik akksi-cella, vezérlőpanel nélkül!
A polaritások elhelyezkedésére folyamatosan figyelj. Nem hibázhatsz!
Egy kis pontosítás!
Jó lenne ha tudnál szerezni kölcsön egy multi-meter-t.
Ha rámérsz a panel utáni cellára külön, akkor majdnem ugyanazt kell mutatnia a műszernek, mint a panel kapcsain. Ha 0,1-0,2 V-nál nagyobb eltérést találsz, akkor nem a cella a hibás hanem a panel.
Még egy lehetőség, mielőtt nekiállsz barkácsolni. Nyisd meg nagyon óvatosan az akksit úgy, hogy hozzá tudjál férni a cellához menő kapcsolatokhoz, és próbáld meg ezeken a pontokon keresztül tölteni. Bármilyen USB-s töltőt ráköthetsz, de megint csak multi-meter kellene a +/- polaritás ellenőrzéséhez. Mielőtt elkezded, nézd meg hogy milyen értéket mutat a teló az akksiról. Ha jól értettem, már be sem kapcsol vele.
Ha egy, kb 5 perces töltés után be tudod kapcsolni vele, akkor a töltés-vezérlő panel a hibás. Annyira feltöltöd, hogy le tudd menteni az adatokat.
Multimeterem az van.
De ez a sok minden egyszerre otthon sok.
Engem nem erdekel mas csak az adat.
Olyasmi nincs,amibe bele tudnam tenni a kis okos fejet,es tudna leszedni rola a dolgokat?
Illetve ezt valamivel ki is kell muteni akkor.
Akksi nelkul vezetekekkel sem jo.
Se laptop,se asztali pc nem inditja el.
Aram az 27mA ilyenkor.
Illetve bal felso oldalt forrosodik igazan.
A lenyeg hogy az adatok legyenek menthetoek.
Ezert nem terveztem hozza venni uj akksit.
De lehet beviszem valahova.
Mivel a C type bemenete kuka,igy ra kellett raknom egy kabellel usb-t.
De igy se jo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!