Micro SD kártya, felhő alapú tárhely, vagy külső merevlemez a jobb megoldás adatok tárolására?
Attól függ hogy a "jobb" milyen szempontok szerint jobb.
Hozzáférhetőség szempontjából a felhő jobb ha gyakran kell hozzáférned az adatokhoz.
Rosszabb azonban két szempontból:
Az egyik az hogy több szolgáltatás működésétől is függ az elérhetősége.
A másik meg az hogy az adataid számodra fizikailag hozzá nem férhető ismeretlen helyen vannak és ismeretlen emberek kezelik.
Értékes adatok esetén ez nem éppen megnyugtató.
felhőben nem
SD kártyán igen
tárolás, mentésre külső winchester
Felhő alapú tárolástól miért fél ennyire mindenki?
A márkaszervízben nekem azt mondták, hogy az a jövő.
Semmi értelme itt választani, mert fontos a felhő is, meg a helyi mentés.
Van egy úgynevezett 3-2-1-es szabály.
3: legalább 3 példányban kell biztonsági mentést csinálni
2: legalább kétféle adathordozón, legalább egy olyanon, ami nincs folyamatosan a géphez csatlakoztatva (pl. külső merevlemez). Gondoljunk csak bele, ha egy vírus hozzáfér, akkor annyi.
1: legalább egy biztonsági mentést más helyszínen tároljunk. Itt jöhet szóba például a felhő.
Illetve fontos megbizonyosodnunk a biztonsági mentések sértetlenségéről is rendszeresen.
"Felhő alapú tárolástól miért fél ennyire mindenki?"
Én inkább bizalmatlanságnak nevezném, nem félelemnek.
Én már leírtam mi az oka.
Idegen helyen tárolják az adataidat ismeretlen emberek férnek hozzá. A te hozzáférésed egy bonyolult infrastruktúra működésének függvénye (áramellátás, internet kapcsolat, internet előfizetés, esetleg térerő, a felhőszolgáltató, stb).
A tárhely szolgáltató fizetőssé teszi, vagy eleve fizetős, lejár, nem fizeted be (elfelejted, nem fogadja el a kártyátdat stb).
A tárhely szolgáltatója bármikor egyoldalúan módosíthat a felhasználás feltételein, stb.
Ez túl sok függőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!