Milyen szemkímélő megoldások léteznek a mobiltelefonok kijelzőinél?
A szemem nagyon érzékeny a vibrációra. Eddig a következő szemkímélő technológiákkal találkoztam:
- 90-, és 120 Hz képismétlési frekvencia,
- flicker-free technológia (eddig csak monitoroknál láttam ilyet),
- az amoled szemkímélőbb is egyben?
- létezik egyéb szemkímélő technológia is?
Az Amoled pont hogy NEM kíméli a szemet: használat közben míg a TFT és IPS kijelzők is folyamatosan világítanak, addig az Amoled nagyon gyorsan villog! Olyan gyorsan, hogy az emberi szem optikailag nem képes érzékelni, hosszabb távon mégis fárasztó lehet a szemnek és fejfájást is okozhat, ha valakinek gyengébb vagy érzékenyebb a szervezete! Az akksit kíméli, de Téged nem!
A nagyobb képismétlési frekvencia sem a szem kímélése miatt van, hanem a tartalom gyorsabb, aktuálisabb nyomonkövetése miatt, a szemkímélés csak pozitív velejárója! 60 Hz az alap (másodpercenként hatvanszor frissít), de nem csak 90 és 120 Hz van telefonokban, létezik még 144 és 165 Hz is, persze azok már csúcskategóriás telefonokban, ritkábbak és méregdrágák! (Árukereső szűrőjében ezt is be tudod jelölni!)
Ami konkrétan tényleg a szem kímélése miatt van, én csak a kékfényszűrőt ismerem, például a legutóbbi 4-5 generációs Samsung telefonokban már alap, az értesítősávban lehet ki-be kapcsolni.
"Kékfényszűrőt a mobilomra honnan tudok letölteni?"
Az alkalmazás-áruházból, ahogy mindenki más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!