Számítsak további problémákra, hogyha ilyet csinált a telefonom? Lent
Xiaomi Redmi Note 9S telefonom van, nemsokára másfél éves lesz. Eddig teljesen jól működött, nem volt komolyabb problémája. Néha (havonta 1-2 alkalommal) magától újraindult, de ezt már megszoktam. Ja, és néha bejövő hívás közben fagyott le, szerencsére ritkán. Egyébként az esetek 95%-ában jól működött/működik.
Ma viszont a szokásos újraindítása közben (amit ő kezdeményezett magának) olyan módon fagyott le, hogy nem tudta bekapcsolni magát. Pontosabban fogalmazva, a 0-ról bekapcsolás folyamatát (Redmi logo, MIUI logo, néha rezgés) ismételgette több, mint 1 órán keresztül. Közben próbáltam nyomkodni az oldalsó be/ki kapcs és hang gombokat, és töltőre tenni/levenni, de eredménytelenül. Végül a hardreset, illetve ahogy a ő hívja, a fastboot segített visszahozni a halálból. Ilyen még korábban nem fordult elő. Azóta egyébként jól működik, de érdeklne, hogy ilyen vagy ehhez hasonló problémára számítsak-e a továbbiakban, vagy ez kivételes eset volt? Mint momdtam, egy 60 ezres Xiaomi Redmi Note 9S ről van szó, vagyis nem egy fél milliós készülék, viszont még csak másfél éves.
Vélemények, tanácsok?
Biztos, hogy nem, mert amikor szoftvert frissít a Xiaomi, akkor nem indul újra folyton a telefon, hanem csak kétszer, egyszer amíg telepíti a szoftvert, majd másodjára, amikor elkezdi optimalizálni az alkalmazásokat. De ennél a Sessionnál már betölt a kezdőképernyő, a szokásos módon.
Én úgy gondolom, hogy ha már csináltál rajta hard resetet, és jól működik a telefon, akkor már nem lesz vele különösebb gond, valószínűleg szoftveres baja volt, és valami alkalmazás volt a folyamatos újraindulások oka.
3-as
Egy alkalmazás képes ilyen hibát előidézni?
Egyébként köszönöm a válaszokat, akkor már nem aggódok 🙂
Vannak olyan hibás alkalmazások, amik képesek kifagyasztani a rendszert. Nem tudom, hogy miket használsz, milyen alkalmazásokat.
De az is lehet, hogy valami rendszerhiba állt a dolog mögött. Igazából sok minden lehet. Bevallom, hogy amikor először olvastam a történetet, azt hittem, hogy valami baja van a bekapcsoló gombnak, de amikor eljutottam odáig, hogy a Fastboot (Szóval a recovery menü) simán bejött, ezt az ötletet elvetettem.
A lényeg, hogy most már jó, és fölösleges azon gondolkodni, hogy mi okozta a hibát, szimplán azért, mert ezt már soha nem tudjuk meg :)
Haha, ugyan ez a telefonom van (vagyis már csak volt) és ugyan ezt csinálta már 2x 🤣
Előtte egy Redmi Note 6 Pro volt, szintén ugyan ezzel a problémával.
Konzekvencia: soha többet kínai fos szaomi.
6-os
Jó tudni, hogy nem egyedi eset. Amúgy hogy érted azt, hogy soha többet kínai fos xiaomi? Mondj egy olyan normális márkát, amit nem Kínában gyártanak. Jó, talán az Apple, de az meg az ár-érték arány miatt számomra felejtős. Így sose fogom megtudni, hogy milyen az iOS.
Kérdező, kevered a szezont a fazonnal.
A Xiaomi kínai licence alapján készül, amit kínaiak terveztek.
Az teljesen más tészta, hogy ha Kínába viszik ki a gyártók az üzemeiket az olcsó rezsiköltségek miatt.
Tehát a lényeg, hogy a Xiaomi az kínai mérnökök keze munkája, ami kínai minőségellenőrzésen esik át.
8-as
Én csak azt akartam mondani, hogy manapság (szinte) minden Kínában készül.
Még mindig nem érted.
20-30-40 milliós Audi autókat gyártanak Magyarországon. Akkor az Audi magyar márka?
Nem.
Olcsó magyar munkaerővel gyártanak német autókat, német minőség ellenőrzés mellett, német licence alapján.
A Xiaomi kínai márka, kínai licence, kínai minőség ellenőrzés alatt áll.
A Samsung koreai, koreai licence, koreai minőség ellenőrzés alatt áll, és Kínában szerelik össze mert ott negyedárba kerül a rezsi.
Stb. stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!