Túlzás kétèvente új telefont venni ha nincsen semmi hibája?
Én évente veszek. Akár többször is. Nem azért mert rongyrázós vagyok hanem mert elhagyom az előzőt 😅
De 1 hónap után be van repedve a képernyő az tuti
Ha a régit ilyenkor eladod vagy elajándékozod, tehát utána más ember még használni fogja, akkor annyira nem környezetszennyező. Csak tényleg fölösleges.
Inkább azzal van a gond környezetvédelmi szempontból, hogy direkt úgy gyártják őket, hogy pár évente muszáj legyen lecserélni. Ez ellen pedig a gyártónak kellene tennie, aki nyilván nem fog, mert nem érdeke, hiszen ha hosszabb ideig használható egy termék, akkor az emberek ritkábban/kevesebbet fognak venni belőle, és kevesebb eladás = kevesebb bevétel.
"tehát utána más ember még használni fogja, akkor annyira nem környezetszennyező."
Dehogynem. Mindenképpen a kukában végzi.
Minél többet gyártanak annál több végzi a kukában. Ha sokan cserélik gyakran akkor többet kell gyártani. Ennyi a képlet.
Szerintem igen.
2015 június - Sony Xperia E4 - cseréltem, mert már eléggé belassult, mégis csak alsó kategóriás.
2018 június - Huawei P Smart - cseréltem, mert tönkrement az USB csatlakozó, leromlott az akku állapota, voltak problémái.
2022 július - Samsung Galaxy A52S - 2025-ig támogatja a Samsung, szóval minimum addig tervezek vele.
Mint nagyon sok mindenre, erre a kérdésre is csak úgy lehet válaszolni, hogy "attól függ".
Ha van rá pénzed és a régi nem a fiókban végzi, hanem valaki tovább fogja használni, akkor nem feltétlenül túlzás. Viszont ha ezt az anyagi lehetőségeidhez képest erőn felül csinálod, akkor túlzás.
Ma azért már majdnem mindegyik legalább középkategóriás telefont lehet nagyobb fájdalom nélkül 2 évnél tovább is használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!