Androidnál miért nem javítják ki a magyar nyelvi készletet?
10# ugyanannyi egy szó. Én tudok az alma nélkül is többé-kevésbé írni. Báj dö véj 🤣
Egyébként nekem is volt droidom, sőt van is. Nem azt mondtam, hogy az alma “istenkirály” lenne, csak más a célközönség.
A droidot szélesebb körnek tervezték. Az olcsóbbakat a pénztelenekenek, a drágábbakat meg azoknak akik úgyis max évente veszik a legújabb kütyüt, elletve azoknak akik elveszik, hogy állandóan hekkelni kell.
Az almát azoknak tervezték, akiket nem érdekel a hekkelés, sokáig kell nekik, és nem ekörül forog az életük.
Nekem egy öreg van, mert elég, stabil, és működik. Most tetettem bele 4 év után akksit 50 euróért. Androidfan ismerőseim csak mindenféle kijelzővédőre költenek ennyit aztán úgyis lecserélik a cserepet, mire karcos lenne.
Apropo, a céges samsungot most kell cseréltetnem, mert már nem hajlandók foltozni a biztonsági réseket és kidobták a rendszerből.
Egyébként proli szokás a kütyüimádat, akinek valóban van miből és ezt mutatni is akarja, az mondjuk vertut vesz. Azon android van.
"elletve azoknak akik elveszik, hogy állandóan hekkelni kell."
Mindig is droidom volt. Sosem kellett hackelni. Persze van, aki rootolja meg mindenféle kétes custom ROM-ot rak rá, de az meg is érdemli, ha nem működik.
"Az almát azoknak tervezték,"
Akik nem akarnak semmit testre szabni, akik nem akarják érteni a rendszer működését nagyvonalakban sem, akik minimális IT tudást sem akarnak szerezni, csak egy gombbal elintézni mindent. Ja és akik nem bánják, hogy minden kiegészítő aranyáron van.
"Most tetettem bele 4 év után akksit 50 euróért."
Oké, az úgy rendben van. Az én 3 éves droidom még most is 2 napot bír egy feltöltéssel, szerintem nem fog kellene jövőre se cserélni az akkut.
"Androidfan ismerőseim csak mindenféle kijelzővédőre költenek ennyit aztán úgyis lecserélik a cserepet, mire karcos lenne."
Ők hülyék és nem vigyáznak a telefonra. Én vettem rá egy 1000 forintos kijelzővédő üveget, plusz nem szoktam hajigálni. Soha egy telefonom nem tört pókhálósra.
Ha ésszel választasz és ésszel használod, egy Android is sok-sok évig ki tud szolgálni és nem kerül annyiba, mint az iPhone.
“ Persze van, aki rootolja ...”
Nem ilyen szinten gondoltam. De amikor droidom volt, időnként belassult, összeomlott. Aztán felhomályosítottak, hogy töltsek le appot amit beállíthatok, mennyi időnként és milyen hátterben futó alkalmazásokat hajigáljon ki, ami ottragad.
“ Akik nem akarnak semmit testre szabni, akik nem akarják érteni a rendszer működését nagyvonalakban sem, akik minimális IT tudást sem akarnak szerezni,”
Na ezt értettem hekkelés alatt. Az utolsó mondatrész viszont nem igaz. Kényszerinformatikus vagyok (beágyazott rendszerek), és ha napi 8 óràban szívok más informatikusok hanyagsága miatt, nincs kedvem még a telefonnal is vacakolni, igen csak használni akarom, nem pátyolgatni.
“ Az én 3 éves droidom még most is 2 napot bír egy feltöltéssel, szerintem nem fog kellene jövőre se cserélni az akkut.”
Ezt nagyon nem tudjuk összehasonlítani, kérdés, ki mennyit használja. Szerintem minimális használt mellett ez is 2 nap volt, maximálisnál fél, viszont elcsesztem a csatlakozót, emiatt ha már meg kellett bontani, akkor mondtam, mehet az új akksi is mert érezjetően nem a régi.
Ha, szóval nálad hackelés az, ha beállítom, hogy kinek milyen csengőhangja legyen, vagy, hogy én a hülye gesztusvezérlés helyett az alsó navigációs gombsort preferálom? Bocsánat.
Ilyen "programok kilövése" hülyeséget utoljára 12 éve kellett használnom, amikor még csak egy belépőszintű telefonra volt pénzem és gyenge volt a hardvere. A mai droidokon ilyenre nincs szükség (persze nem a 40 ezres kategóriára gondolok, mert az ma is gagyi)
“Ha, szóval nálad hackelés az, ha beállítom, hogy kinek milyen csengőhangja legyen, vagy, hogy én a hülye gesztusvezérlés helyett az alsó navigációs gombsort preferálom?”
Hát igen, jól leírtad, kb. ennyire lesz...rom, hogy a csengőhangokat sem állítom be. Sőt, mindig le van némítva, csak rezeg. És sosem az van, hogy nem vagyok elérhető (mint a feleségek, amikor 1 percen belül visszahívod és már nem találja a telefont).
Gesztusvezérlés? Na addig nem fogok ilyet venni, amíg van más opcióm. :)
A programok kilövése konkrétan cat telefonon kellett, ami valóban kicsit öregebb android volt.
11: "Egyébként proli szokás a kütyüimádat"
De előtte végig vergődted az almádat miért isten császár :D
Bár fele kummantás volt...
Na de legalább van önkritikád...
Akku isten császár, meg ápdét 40 éven át, samsungnak bezzeg csak 5 év. Helyesírás ellenőrző mint téma nem fontos hogy az xar :D
16 “ Helyesírás ellenőrző mint téma nem fontos hogy az xar :D”
Pont írtam, hogy egy fokkal jobb mint amit itt sokszor előadtok, telefonra hivatkozva. De ezek szerint mégsem a telefon a xar. :)
“ De előtte végig vergődted az almádat miért isten császár :D”
Hazudsz. Sehol nem írtam ilyet. Ez max a te kisebbségi komplexusos verdesésed.
Pont írtam, hogy leszarom még a sajátomat is, azt meg pláne, hogy neked mid van és mivel hosszabbítod a farkad.
Ha nem teszik az alma vehetsz egy csúcsabb androidot, de láthatóan ez sem megy.
"amikor droidom volt, időnként belassult, összeomlott. Aztán felhomályosítottak, hogy töltsek le appot amit beállíthatok, mennyi időnként és milyen hátterben futó alkalmazásokat hajigáljon ki, ami ottragad"
Na igen, ez a probléma tényleg valós volt a Samsung galaxy s2 idejében...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!