Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miert van az hogy megneztem 2...

Kovacs Katalin kérdése:

Miert van az hogy megneztem 2 telefont és nagy különbséget látok kijelzo téren pedig lps mind a 2?

Figyelt kérdés
Megneztem ma a mediamarktba a poco x3 pro valamint a Huawei Nova 9 se telefont és nekem a poco kijelzoje nagyon gyengének kevésbé elesnek tűnt. Mind a 2 telefonnal lpst kijelzo van azt írta nemtudom hogy a poco x3 nak kevesebb lenne a fenyereje vagy miatt van ez?

2022. júl. 2. 14:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az IPS csak maga a technológia.

Ettől függetlenül lehet totál gagyi egy kijelző.

Ahogy a fényképnél sem minden a megapixel: Lehet, hogy 40Mpx egy fotó, ha olyan zajos, hogy elhányod magad, de lehet egy 8Mpx kép is gyönyörű minőségű.

2022. júl. 2. 14:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Ez olyan, mintha megnéznél 2 autót, amikben 4 ütemű motor van, és mégsem egyformák ...

[link]

[link]

2022. júl. 2. 15:04
 3/5 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

legalabb a tulajdonsagai alapjan hasonlitsd ossze

X3 Pro

DISPLAY

Type IPS LCD, 120Hz, HDR10, 450 nits (typ)

Size 6.67 inches, 107.4 cm2 (~84.6% screen-to-body ratio)

Resolution 1080 x 2400 pixels, 20:9 ratio (~395 ppi density)

Protection Corning Gorilla Glass 6

Nova 9

DISPLAY

Type OLED, 1B colors, 120Hz, HDR10

Size 6.57 inches, 106.0 cm2 (~89.9% screen-to-body ratio)

Resolution 1080 x 2340 pixels, 19.5:9 ratio (~392 ppi density)

vagyis a Nova 9 nem IPS hanem OLED ami top kategoria

hangyanyit kisebb is kijelzo ami meginkabb elesegerzetet okozhat (habar felbontasa pedig hangyanyit kisebb

persze oledbol is van rengeteg fajta ahogy ips bol is

ezek panelek amik kulonbozo gyarakban idoben helyben keszulnek

kisebb nagyobb elteresek is lehetnek, megeshet hogy egyetlen teljesen azonos tipusu eszkoz megjelenik vagy 10 fele kijelzotipussal csak ezeket kulon kulon nem jelzik, ha nagyjabol azt teljesitik amiket "kituztek" vagyis gyarto altal megadott adatokat

tulteljesites meg sosincs tiltva

mondjuk a nit szintet itt nem irta ki sajnos nova 9 nel, se a kijelzo vedelem tipusat

2022. júl. 2. 15:08
 4/5 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

tesznel a Nova 9 nel 800 nit feletit irnak (az "alap" 400 feletti mellett)

vagyis ez igazi HDR kijelzo

ellentetben Poco X3 nem kepes tobbre

2022. júl. 2. 15:21
 5/5 anonim ***** válasza:

@Közveszélyes Kontár

A kérdező a Nove 9 SE-re gondolt. Annak valóban IPS kijelzője van, 90 Hz-el, 2388 x 1080-es felbontással, 6,87 inches kijelzővel (387 PPI) és 510 nit-es maximális fényerővel.

Látványosan nem igazán kellene különböznie a két kijelző minőségének. Simán lehet, hogy az automatikus fényerő állítás az egyik telefont fényesebbre vette, a másikat nem, vagy be volt nyomva valami szoftveres mókolás, ami torzítja a megjelenített képet (éjszakai mód, vagy valami gyártóspecifikus hülyeség).

Mindenesetre kérdező, én a helyedben semmilyen Huawei telefont nem vennék, ugyanis ezek nem kapják meg a Google szolgáltatásokat. Nézz utána, hogy mit jelent, ha nem vagy ezzel tisztában. Ha tudod mit jelent ez, és ennek ellenére is Huaweit akarsz venni, akkor nem szóltam.

2022. júl. 2. 15:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!