Most éjfél után kilövik Magyarországon az összes régi mobiltelefonokat?
Olvastam valahol, hogy most Jul.30.-ától már nem működnek a régi alap telefonok, 2G, 3G-sek.
Tehát ilyen: Nokia3310, alkatel, nokia 5110...stb. Ez létezik? Akkor most 23óra van....1 óra múlva az összes ilyen stílusú telefon bekrepál? Csak egy tégla lesz?
"Olvastam valahol"
Akkor ezentúl válogasd meg az információforrásaidat! (Vagy javítsd az emlékezetedet. ;-)) Ugyanis ez így nem igaz.
A 3G-t kapcsolták le. Telefonálni ugyanúgy lehet rajtuk, és a 3G kivételével minden más technológiával remekül megy az adatkapcsolat is. Konkrétan reggel, munkába jövet a 10+ éves mobil modememmel neteztem. Mondjuk a 3G lefedettsége egyébként is hitvány volt errefelé, de a GPRS és a HSDPA simán működött.
"Mondjuk a 3G lefedettsége egyébként is hitvány volt errefelé, de a GPRS és a HSDPA simán működött"
Ezt a mondatod gondold át mégegyszer...:)
Már egy hete "lelőtte" a T egy jelentős részét a RNCk celláinak. Én szerintem ugyanúgy kelt fel a nap és nem láttam sikoltozó ember csoportokat emiatt :) A pénzcentrumos cikk pedg a címében eleve f.szág, és sok hülyeséget tartalmaz. Példa: "Internetezni pedig csak wifi hálózat közelében lesz módjuk" Hát hogyne, a GPRS marad. Elhiszem, hogy ma már a 240 kbit/s 4 timeslot-es EDGE nem egy nagy szám, de azért több mint a semmi.
Vagy: "Magyar Telekom már megkezdte a 3G hálózatok fokozatos lekapcsolását" Hát...ez sem így van. Miből áll egy 3G hálózat? RBS - RNC - SGSN/MME - MSC - MGW - HLR és sokan mások...Na ebből a gömbhalmazból a bázisállomások 3G celláit kapcsolják ki , meg a RNC node-okat. A többi ugyanúgy használatban marad, mivel a Core NW megosztva van használva a technológiák között.
Ja meg a következő:
" Ezen kívül a Telekom ügyfeleinek 60 százalékának a telefonbeszélgetései is a 4G, illetve 5G hálózatokon zajlik." Hát most tudom sokak fognak meglepődni de jelenleg nincs hanghívás 5Gén Magyarországon.
Röviden: amikor hívsz egy VoLTEét akkor elbontódik a 5G leg és csak akkor épül vissza amikor véget ér a hívás.
Nem értem miért kell ezt a 3G kivezetést túllihegni...
"Nem értem miért kell ezt a 3G kivezetést túllihegni..."
Az újságíróknak nevezett hírvadászoknak valamiből meg kell szerezni a napi betevőt.
Mivel a mobilt használók köre óriási, tuti a kattintás a jól bevezetett hírre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!