Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Privátjellegű SMS jött nekem...

Privátjellegű SMS jött nekem egy furcsa számról. Ez hogy lehet?

Figyelt kérdés

70-es a szám, és előtte olyan sms jött róla, hogy a csomagom fog érkezni (még jó pár héttel ezelőtt rendeltem csomagot, akkor jöttek ezek az sms-k, de a benne írtak szerint meg is érkezett minden rendben). Na, de ma ugyanerről a számról jött nekem egy privát jellegű üzenet! Igazából egy beszólás. Még gimis koromban történt velem valami, amit nem tud azért mindenki, csak az aki vagy ott volt, és emlékszik rá (de nem voltam jelentős ember az osztályban, tuti nem emlékszik rá senki, főleg, hogy nem beszélek egy osztálytársammal sem), vagy olyan tudja akinek ezt elmeséltem(ez kb négy ember). Ezzel kapcsolatban jött nekem erről a számról egy gúnyolódó mondat több szmàjlival is.

Ez, hogy lehet? Hogy jöhetett nekem csomaggal kapcsolatos számról nekem privátjellegű üzenet?

Ha kell a számot privátban meg is adom, hogy honnan jött. Biztos, hogy nem a véletlen műve egyébként ez az üzenet, mert tényleg egy olyan témával kapcsolatos, amit nem tudhat akárki.

2022. jún. 30. 17:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
42%
Csalók, ne nyisd meg!!!!
2022. jún. 30. 17:20
 2/13 anonim ***** válasza:
80%

Vannak számok, amik csak virtuálisak. Internetről küldött SMS-k jönnek róla, és kvázi bárki "bérelheti" adott SMShez, legközelebb meg másé lesz.

Statisztaügynökségek keresnek ilyenről mindig.

2022. jún. 30. 17:22
 3/13 A kérdező kommentje:
Nincs benne link. Meg előtte, mint írtam csomag előrejelzés jött róla, benne volt az sms-ben a pontos címem, rendelésszàm, stb. A rendelt csomag meg is érkezett aznap, mikor írták az sms-t. Ez meg most ugyanerről a számról egy olyan üzenet egy olyan témában, amibe nem lehet csak úgy beletrafàlni. A történetet előtte ismerni kell hozzá, hogy tudjon nekem írni valaki ezzel kapcsolatban beszólást. Ez nem egy mindennapi történet, ami akkor gimiben történt velem, és most ez erre egy egyértelmű reakció. Nincs benne semmi link, meg semmi ilyesmi, úgyhogy nincs mit megnyitni.
2022. jún. 30. 17:23
 4/13 A kérdező kommentje:

Kétlem, hogy a statisztikaügynökség tudja azt, hogy mi történt velem, és az fog nekem beszólást írni sms-ben.

Szóval ezek szerint akkor egy sima átlagember is "bérelhet" ilyen számot?

2022. jún. 30. 17:25
 5/13 A kérdező kommentje:
Mert írás stílus alapján van egy tippem, hogy ki írt nekem sms-t, de annak az "embernek" a telefonszáma el van mentve nekem. Van egy zaklatóm egy ideje, aki az ismerőseimen keresztül zaklat már egy jó ideje. Nagyon sok barátomnak már be is kavart köztünk, meg ellenem fordítgatta őket mindenféle hazugsàgokkal, úgyhogy most ilyen-olyan ismerősömnek írogat, és rajtuk keresztül zaklat engem hónapok óta + mindenféle Facebook csoportba azt posztolja, hogy én nem vagyok normális (közben szerintem ő a nem normális, mert ilyeneket épelméjű ember nem csinál).
2022. jún. 30. 17:29
 6/13 anonim ***** válasza:

Tegyük már tisztába.

Ha ugyan arról a számról jött személyeskedő sms, mint amiről a csomagos sms-eket kaptad, akkor a futár cégnél reklamálj elsőnek.

Ha az nem vezet eredményre és van zaklatód, aki rólad ír nyilvános kellemetlen dolgokat, jelentas fel.

2022. jún. 30. 17:56
 7/13 anonim ***** válasza:

"Kétlem, hogy a statisztikaügynökség tudja azt, hogy mi történt velem, és az fog nekem beszólást írni sms-ben."

Nem azt mondtam, hogy egy statisztaügynökség keresett téged, hanem hogy innen ismerem ezt a rendszert!

Igen, bárki "bérelheti", az interneten keresztül küld SMS-t, és neked egy ilyen számot fog kiírni. Ennyi.

2022. jún. 30. 17:59
 8/13 A kérdező kommentje:
7, köszönöm! Akkor megvan a válasz a kérdésemre!
2022. jún. 30. 18:00
 9/13 anonim ***** válasza:

Szívesen. :)

Egyébként éppen ezért ezekre nem is lehet reagálni, se írni rá, se visszahívni.

Sajnos a letiltás sem ér semmit, mert legközelebb meg másikról kapod. Zaklatáshoz ideális ez a rendszer. Tudtommal amúgy legálisan csak cégek használhatnák tömeges SMS küldésre (ezért is mondom a statisztaügynökséget, mert kiküldik egyszerre így 500 embernek, hogy másnap hol, mikor van találkozó). De nyilvánvalóan meg kell "hackelni" úgy is, hogy zaklatásra használható legyen. :(

2022. jún. 30. 18:04
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem lehet hogy a futárcégnél dolgozik az aki utál és amikor látta a rendelés miatt a neved meg a címed, akkor kapott vérszemet? Meg ugye így a telefonszámod is meglett neki.

Egyébként kíváncsi lennék, mi az a nagy, nem hétköznapi dolog ami történt. Egyrészt régen volt már, másrészt itt úgysem ismer senki, anonim oldal.

2022. jún. 30. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!