Új telefont első használatkor érdemes teljesen lemeríteni, és azután teljesen feltölteni?
Lítium akksiknál nem kell.
Régen kellett, amikor még a Siemens A35 és Nokia 3310 volt a népszerű, NiMh akksikkal, de annak már 20 éve
Amiben Li-ion aksi van,inkább fel kell tölteni tejesen az első használat előtt. Ez a mobilra is vonatkozik.
Akkor sincs probléma, ha lemeríted.
20-25 évvel ezelőtt, amikor még NiMh akksik voltak a telefonokban, akkor érdemes volt teljesen lemeríteni és utána feltölteni a telefont, hogy a memóriaefektust elkerüld.
A Li-ion akkunak viszont egyenesen árt, ha teljesen lemeríted!
8.: Ilyenkor hány százalékon lehet a valóságban az akkumulátor?
Csak úgy nagyjából.
Meg ugye azt írjátok, hogy az akksinak árt, ha lemerítem. Valahol olyat olvastam, hogy 40% alatt érdemes tölteni 80-85%-ig.
Ha a leghosszabb élettartamot akarom kihozni, és a teljes kapacitás 70%-át szeretném használni, akkor milyen stratégiát érdemes használni?
Azt is olvastam, hogy 100%-ra se nagyon töltsük fel. Szóval 95%-ig feltöltöm, aztán 25%-nál megint töltöm, vagy töltsem fel inkább csak 85%-ig, és hagyjam lemerülni 15%-ig?
"Azt is olvastam, hogy 100%-ra se nagyon töltsük fel."
Igen, rengeteg helyen írják ezt a baromságot, de az akkut nem kíméled vele, csak magadat szívatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!