Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mi ez a technológiai visszalép...

Mi ez a technológiai visszalépés a telefonoknál? Mit keres a piacon a 28nm-es gyártástechnológia?

Figyelt kérdés

Azt hittem, hogy már réges-régen kukázták a gyártósorokat. Lefogadom, hogy 10+ éves technológia kb.

Azt hittem, hogy már 5nm-nél tartunk. De akkor mégis miért árulnak ilyen elavult vackokat? Becseréltem egy régi telefont (állami támogatás), és Unisoc SC9863A processzor van benne.

2022. jún. 17. 16:42
 1/7 A kérdező kommentje:
Bocs a sok "azt hittem, hogy már" miatt :D Fel sem tűnt, de remélem nem erről fog szólni minden egyes válasz XD
2022. jún. 17. 16:45
 2/7 anonim ***** válasza:
Milyen telefon?
2022. jún. 17. 16:51
 3/7 A kérdező kommentje:

Zte A31 blade. Összehasonlítottam faterom 4 éves telefonjával, és abban 16 nm-es proci van, és jóval többet is tud.

Mondjuk csak 4 ezer forintomba került :D

2022. jún. 17. 16:58
 4/7 anonim ***** válasza:
1 éves 30 ezer forintos telefon. Mit vártál? értelmes telefon 70 alatt nincs
2022. jún. 17. 17:50
 5/7 A kérdező kommentje:
4.: Csak annyit vártam, hogy megkapjam a legfrissebb gyártástechnológiát. Mint a pc processzoroknál. Felmész árukeresőre, a 15 ezres intel proci is ugyanúgy 10 nanométeres, mint a 150 ezres, és nincs nagyságrendbeli különbség. Mobiloknál miért van még mindig 28 nm-es processzor? Nincs elég gyártókapacitás, vagy mi az oka?
2022. jún. 17. 18:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Mert így nagyon olcsó a készitése.
2022. jún. 17. 18:48
 7/7 Szirty ***** válasza:

"Felmész árukeresőre, a 15 ezres intel proci is ugyanúgy 10 nanométeres, mint a 150 ezres"

Azt tudod ugye, hogy vannak 16MHz-es 8 bites mikrovezérlők is?

2022. jún. 17. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!