Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Honnan lehet tudni, hogy a...

Honnan lehet tudni, hogy a bootloader "unlock"-olva van-e már?

Figyelt kérdés

Kaptam egy használt Motorola Moto G3-at, amin már "eleve" nem hivatalos Android 7 van (Lineage), és most szeretném rátenni a 8-at is.

Ehhez kéne engedélyezni a bootloader-t, meg usb debugging-ot, stb.

A kérdésem viszont az lenne, honnan tudhatom, hogy nincs-e már rajta megcsinálva a bootloader engedélyezés? (bocsi, nem tudom hogy hívják magyarul)

Abból indulok ki, hogy az előző tulajdonosa is rátette a nem hivatalos 7-es android-ot, és ahhoz neki is "unlockolnia" kellett. Tehát akkor már elvileg unlockolva van, hacsak nem visszaállította az illető utána.

Ezt hogy lehet kideríteni? A fejlesztői beállításokban van egy olyan pont, hogy "advanced restart" =speciális újraindítás magyarul, ennek a definíciója illik rá a legjobban, tehát gyanítom, hogy ez lehet az. Ez jelenleg ki van nála kapcsolva, nincs engedélyezve.

Másik kérdés, hogy a "root access"-t be kell-e kapcsolnom? Jelenleg ez is "disabled" módban van.

2022. jún. 14. 14:44
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Végül telepítettem a Magisk-et (csak simán az apk kiterjesztésű fájlt), meg rootoltam is az eszközt a SuperSU program segítségével. Az eredményt leellenőriztem a root checker appban ("congrats, you have now full root access)..

Viszont most meg fogalmam sincs, hogyan kellene ezeket használni, se a Magiskben, se a Supersu-ban nem látok olyan lehetőséget. Safetynet nincs a Magiskben sehol. Ha simán kinyitom az ominózus appot, ugyanazt a hibaüzenetet írja, mint eddig...

Amúgy legelőször megpróbáltam lezárni a bootloadert, de nem sikerült, folyamatosan hibát írt a windows parancssor. (Először beírtam, hogy fastboot oem lock, erre azt írta, hogy fasboot oem lock begin-t csináljam meg először (??), megpróbáltam ezt is beírni, de hibát írt, meg aztán megpróbáltam a másik paranccsal is: fastboot flashing lock, de így se lett jó.

Pedig minden lépést ugyanúgy csináltam, mint az unlocknál...

2022. jún. 15. 17:37
 12/17 A kérdező kommentje:

Ide tettem fel képeket, hogy mit írt a parancssor, és mit a telefon, mikor megpróbáltam bezárni a bootloadert:

[link]

2022. jún. 15. 18:05
 13/17 anonim ***** válasza:

Áh ez valami motorola specifikus sz4rság lesz, de itt leírják hogy lehet csinálni:

forum(pont)xda-developers.com/t/guide-osprey-bootloader-lock.3398470/

A Magisk el tudja rejteni hogy rootolt vagy és elvileg azt is hogy nyitva van a bootloader, én ezért ezzel próbálkoznék először. Aztán ha az nem megy akkor ez a folyamat amire a linket küldtem úgyis eltünteti a rootot is.

2022. jún. 15. 21:14
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszi! Megpróbálom majd.

Mondom, a Magisk-et nem tudom használni, nem tudom, hogy kellene.

Semmi olyan lehetőséget nem látok benne..

2022. jún. 15. 21:25
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem használtam még én sem de utánakerestem és elvileg modulként kell hozzáadni a Magiskhez:

[link]

2022. jún. 15. 23:02
 16/17 A kérdező kommentje:

Sajnos nem ment ez sem, vagy csak én nem értek hozzá. Hiába töltök le bármit amit kell, nem tudom hozzáadni/telepíteni, stb.

.Zip meg .tar meg mindenféle kiterjesztésű fájlok kellenek a Magiskhez, kicsomagolással nem jutottam előrébb, fastboot módban twrp recovery-ben se lehetett "flash"-elni egyiket sem (folyamatos hibaüzenetek, pl. invalid zip file, no digest file, stb...)

A bootloader visszazárásáról megnéztem azt az oldalt, és ott azt írják, akkor az eredeti ROM-nak kell visszakerülnie rá, és ez a custom már nem fog menni rajta. Ezért ezt nem mertem megpróbálni, mert Android 8-ról visszaesni 6-ra nem lenne jó, meg aztán már lehet, hogy ha valaha is újra ki akarnám nyitni a bootloadert, már nem tudnám többet..

Amúgy telekom TVGO sem működik a "feltört" eszközömön- konkrétan ezt írja az app mikor kinyitom.

De ez akkor már a 7-es alatt se ment volna, mert eleve úgy kaptam a telefont, hogy már az volt rátéve.

Viszont azért eléggé visszasírom a 7et, főleg mivel teljesen hiába való volt minden erőfeszítés, az appok továbbra sem mennek a 8 alatt se..

Viszont a 7-el legalább gyorsan és stabilan működött a teló, mióta a 8at rátettem, meghülyült szegény (néha van, hogy csak úgy újraindítja magát; lassú; eredeti kamera nem működik, csak egy másik kamera app; stb..)

:(

2022. jún. 20. 00:49
 17/17 A kérdező kommentje:

Amúgy végül annyira elegem lett a 8-ból a hibás működése miatt, hogy rátettem inkább a 9-et, és ezzel most nagyon jól működik, kellemesen csalódtam.

Úgyhogy legalább ennyi öröm van a dologban. :)

2022. jún. 21. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!