Melyik telefonokban van a lejobb, legszebb technologiájú
IPS kijelző?
Figyelt kérdés
Talán a régebbi Huawei telefonok? Huawei P10 széria meg Mate 20 Lite, P30 Lite?
Vagy valami másnap? IPS paneles telefonból ugye sajnos nem lehet találni 2560x1080-nál nagyobb felbontásút. Így nem lehet megmondani pontosan. És azt sem, hogy egy QHD+ IPS panel milyen lenne.
Nekem az iphone 11 kijelzője tetszik a legjobban. Ez nem bántja a szemem, az előző Xiaomitól nem egyszer migrénem volt
2022. máj. 11. 12:38
2/6 Morzsi007 válasza:
Az iphone-ok IPS kijelzőinek, természetes színei vannak, nekem azok jönnek be, teszteken is jól teljesítettek anno. De valakinek jobban be jön más.
2022. máj. 11. 12:53
3/6 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy az IPhone 11 kijelzője elég jó IPS, de szerintem annyira nem lehet szép. Mivel még full hd sincs a felbontása. És azért észre lehet venni a full hd és QHD közötti felbontást is.
Annak idején nekem teljes fényerőn használva a Huawei P9 Lite Mini (IPS NEO) IPhone 8 és a jelenlegi Huawei P Smart 2020-tol sem fáj. De szerintem nem ebben van a legszebb IPS.
Viszont régen az IPhone 5S és igen a Xiaomi Redmi Note 9-től fájt a szemem nekem is. Még akkor is ha háromnegyed fényerőn volt csak.
2022. máj. 11. 12:56
4/6 A kérdező kommentje:
#2 A természetesebb színek azok pont, hogy az OLED kijelzőkre jellemzők nem?
De igen, az IPhonek kijelzője jó lenne ha legalább akkora felbontásúk lenne mint egy IPhone 12 Mininek. Bár még az IPhone 11-et nem láttam sosem.
2022. máj. 11. 13:03
5/6 Morzsi007 válasza:
Te még nem láttál iphone 11 kijelzőt, ahogy a válaszodból nézem. 30-40cm-ről ekkora kijelzőknél nehezen fogod megállapítani a nagyobb felbontást, én úgy gondolom. Inkább az a nyerő valakinél, amelyiknek színei élénkebb. QHD kijelzőt tenni egy mobilba inkább marketing, komolyabb feladatnál meg visszavesz a felbontáson, mert felzabálja az erőforrást, akkor mi értelme van.
2022. máj. 11. 13:07
6/6 A kérdező kommentje:
#Csak azért írtam a felbontást mert láttam már Samsung Galaxy Note 8-at is. És pl azon is észre lehetett venni a különbséget Full HD Oledhez képest. És igen valóban számít az, hogy élénk színei legyenek. De ehhez azért szerintem kell egy valamire való felbontás is. Legalább egy FHD szerintem, hogy ki is emelje. Viszont szerintem egy IPS szerető embernek is ritkán fog mindenben jobban bejönni a FHD+ IPS panel mint a QHD+ Oled. Főleg ha az egy Super Retina XDR vagy Dynamic Oled.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!