A tesómnak 2004-2005-ben vettem egy telefont. Csinált kb.100000 tartozást. Amit nem fizetett. A telefon az én nevemen volt. Vajon feketelistán vagyok? Ha igen akkor elévülhet a tartozás?
5 évig ha nem találnak elévül.
csak ahhoz az kell, hogy 5 évig semmilyen bejelentett lakcímed, munkahelyed, bankszámlád, semmi hivatalos dolog ne legyen rólad magyarország területén. és akkor megúszod.
nyugi, banknál ezért nem kerülsz bár listára. nekem is volt tartozásom. többszázezer, mégis kaptam hitelt is.
utolsó válaszolónak pedig. azért nem mindig szoktak felszólító leveleket küldeni, hogy kamatozzon nyugodtan az összeg az ő javukra. furcsa, hogy erről nem hallottál, mert ez rendszeresen bevett szokás.
Bocsi, de kerülhet BAR listára, merthogy annak az a feltétele, hogy az aktuális minimálbért elérő tartozása legyen. Ha holnap bemegy a bankba kölcsönt kérni, közlik vele, hogy nem lehet, mert rajta van a listán,hidd el nekem.
Az elévülési idő a mobilszolgáltatóknál 1 év, ami azt jelenti, hogy ha addig nem küld fizetési felszólítást, a tartozás elévült. Elképzelhetetlen hogy 4 év alatt nem küldtek.
figyu, higgyétek el,nem fog bar listára kerülni, és sem kerültem, és több, mint minimálbér volt a tartozásom majdnem egy évtizedig. egy percig sem voltam baros, és több hitelt is tudtam időközben igényelni több banknál is.
igaza van az egyik válaszolónak, távközlési cég, más szolgáltató cég, TUTI NEM RAKHAT BAR LISTÁRA.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!